fbpx
5.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Lezsák pert vesztett egy ellenzéki politikussal szemben

Kis-Szeniczey Kálmán, kiskunfélegyházi ellenzéki politikus, Facebook oldalán közölte, hogy pert indított ellene és egy sajtótermék ellen a fideszes Lezsák Sándor egy januári nyilatkozata miatt, de a kormánypárti képviselő elbukta a pert.

Kis-Szeniczey szerint a következő mondatot viselte rosszul “a lekiteleki nagyúr”:

„Velem szemben a Nemzeti Művelődési Intézet kastélyszerű épülete, mondhatnánk úgy is, hogy Lezsák Sándor egyik kastélya látható. Ez az Intézet haszontalanná lett nyilvánítva egy jó fél évtizeddel ezelőtt, hiszen az állam megszüntetésre ítélte. Lezsák Sándor gyakorlatilag megmentette, kiprivatizálta ezt az intézményt és egy 4 milliárd forintos kastélyszerű épületet hozott létre.”

Ezt nyilatkozta az év elején az ellenzéki jelölt a választási kampányban (cikkünk fotóján az épület előtt Kis-Szeniczey), amire -posztja szerint- előbb jött egy “ultimátum” Lezsáktól, hogy vegye le a videót 48 órán belül és kérjen bocsánatot nyilvánosan. Miután erre nem volt hajlandó, egy kereset érkezett, amelyben ugyanezt kérte, plusz még az alperesektől 1-1 millió forint sérelmi díjat.

Kis-Szeniczey azt írja, hogy ellenkérelmet adott be, amelyben saját igaza mellett érvelt:

“Ellenkérelmemben megvilágítottam, hogy Lezsák jó hírnévhez való jogát nem sértettem meg. A kérdéses mondat a szövegkörnyezetében nem tekinthető tényállításnak, hanem kizárólag véleménynyilvánításnak, amely kismértékű, de megengedhető túlzást, ráerősítést tartamaz, melyet a feltételes módú megfogalmazás tompít le és tesz egyértelművé. A videófelvételben közérdekű kérdéseket fogalmaztam meg, amelyek erre irányultak, hogy a költségvetési forrásokat hogyan, milyen szerződések alapján kapta meg a jogosult, és mire költötte el, a beruházások milyen célokat szolgáltak. A közpénzek helyes elköltése pedig közügy, ennek nyilvánossága, akár nyilvános vitatása során a közéleti szereplőknek az átlagosnál jobban kell tűrniük a véleménynyilvánítást, a kritikát.”

A poszt tartalma szerint tehát a bíróság elfogadta az ellenzéki politikus érvelését. Az ellenzéki politikus megemlíti, hogy közszereplőnek többet kell elviselniük, mint másoknak.

Hasonló cikkünk:  Cegléden már van, Bács-Kiskun megyében is lesz Trafibox
Hasonló cikkünk:  Illegális fakivágással számos fokozottan védett állatfaj élőhelyét semmisítették meg

“A kérdéses videóban egy közéleti kérdésben fogalmaztam meg álláspontomat, amely nyilvánvalóan értékítéletet is közvetít. A Lakiteleki Népfőiskoláról és alapítványáról, az annak vagyonkezelésében lévő Hungarikum Liget projektről, ezeken belül a Nemzeti Művelődési Intézet és a Gabriella Gyógyfürdő épületeiről beszéltem és ezen közpénzből megvalósult beruházásokkal kapcsolatban tetem fel jogos és releváns kérdéseket, amelyek megválaszolásával Lezsák Sándor a mai napig adós maradt.”

Kis-Szeniczey Kálmán azzal fejezi be posztját, hogy kiemelt feladata marad a “lakiteleki közpénzégető” elszámoltatása.

 

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...