fbpx
Kezdőlap Kecskeméten A kadafalvi iskolában 19 pedagógus sztrájkolt az oktatás állapota miatt

A kadafalvi iskolában 19 pedagógus sztrájkolt az oktatás állapota miatt

Facebook/Kadafalvi Általános Iskola

Tegnap nem csupán az Egységes Diákfront által szervezett ülősztrájk volt az ország több, mint 100 iskolájában. Pedagógusok ezrei nem vették fel a munkát szerte az országban. Szolidaritást vállalva azokkal a pedagógusokkal, akik -a sztrájk kormányzati ellehetetlenítése miatt- polgári engedetlenségi akcióba kezdtek, és emiatt kirúgták őket. Többek között éppen a sztrájkjog visszaállítása az egyik követelésük. A Bányai gimnáziumban megtartott ülősztrájkról szóló anyagunkban a többi követelést is felsoroltuk.

A kadafalvi általános iskola Facebook oldalán tudatta 19 ott tanító pedagógus -névvel és fotóval-, hogy ők is a munkabeszüntetés mellett döntöttek. Azt írják, hogy szolidaritást vállaltak „az elbocsátott kollégákkal, akik lelkiismeretük szerint jártak el, amikor felemelték szavukat a közoktatás tarthatatlan állapota miatt.”

„Az iskolából való eltávolításuk nem szolgálja a diákok érdekeit, hanem éppen ellenkezőleg, csorbítja a minőségi oktatáshoz való jogot. Követeljük, hogy a kormány fenyegetés helyett üljön le érdemben tárgyalni az érdekképviseletekkel, továbbá, hogy az elbocsátott kollégákat helyezzék vissza állásukba! Teremtse meg végre a közoktatás méltó feltételeit!”
Ez áll abban a nyilatkozatban, amellyel a munkabeszüntetést indokolták.