fbpx

FRISS HÍREK

A kadafalvi iskolában 19 pedagógus sztrájkolt az oktatás állapota miatt

- Advertisement -

Tegnap nem csupán az Egységes Diákfront által szervezett ülősztrájk volt az ország több, mint 100 iskolájában. Pedagógusok ezrei nem vették fel a munkát szerte az országban. Szolidaritást vállalva azokkal a pedagógusokkal, akik -a sztrájk kormányzati ellehetetlenítése miatt- polgári engedetlenségi akcióba kezdtek, és emiatt kirúgták őket. Többek között éppen a sztrájkjog visszaállítása az egyik követelésük. A Bányai gimnáziumban megtartott ülősztrájkról szóló anyagunkban a többi követelést is felsoroltuk.

A kadafalvi általános iskola Facebook oldalán tudatta 19 ott tanító pedagógus -névvel és fotóval-, hogy ők is a munkabeszüntetés mellett döntöttek. Azt írják, hogy szolidaritást vállaltak „az elbocsátott kollégákkal, akik lelkiismeretük szerint jártak el, amikor felemelték szavukat a közoktatás tarthatatlan állapota miatt.”

„Az iskolából való eltávolításuk nem szolgálja a diákok érdekeit, hanem éppen ellenkezőleg, csorbítja a minőségi oktatáshoz való jogot. Követeljük, hogy a kormány fenyegetés helyett üljön le érdemben tárgyalni az érdekképviseletekkel, továbbá, hogy az elbocsátott kollégákat helyezzék vissza állásukba! Teremtse meg végre a közoktatás méltó feltételeit!”
Ez áll abban a nyilatkozatban, amellyel a munkabeszüntetést indokolták.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...