fbpx
22.9 C
Kecskemét
2024. június 23., vasárnap

FRISS HÍREK

Igazságtalanul is büntet a kadafalvi közlekedési lámpa

- Advertisement -

Elsőként számoltunk be róla október 27-én, hogy gyanúsan gyakran mutat pirosat a kadafalvi közlekedési lámpa az iskola előtt. Akkor pletykákra hivatkozva vetettük fel, hogy talán a 30 km/óránál gyorsabban közlekedőket állítja meg, bosszúból. Később igazolódott ez a felvetés és terjengő szóbeszéd. Az önkormányzati hírportálnak Leviczky Cirill képviselő mondta el, hogy ő kérte ezt a funkciót. És valóban azért, hogy rávegyék az autósokat arra, hogy tartsák be a sebességet az iskola előtti szakaszon.

Igen ám, de a lámpa igazságtalanul is büntet. Nézzük meg, milyen esetekben.

  1. 30 km/óránál gyorsabban érkezik az autós, megállítja. De mögötte szabályosan közlekedik egy másik autós, neki is meg kell állnia. Igaz, hogy ilyenkor pár másodpercre van piros, de akkor is bosszantó lehet. Főleg a reggeli és délutáni csúcsokban.
  2. Szabályos sebességgel érkezünk az iskola elé, de mögöttünk valaki gyorsabban halad és őt bemérve állít meg minket is a piros. Ez esetben még veszélyes is lehet, mert ha annyival gyorsabb a mögöttünk lévő, nem biztos, hogy időben meg tud állni, ha előttünk vált közvetlenül pirosra és fékre taposunk.
  3. Azt taapasztaltuk, hogy a rendszer már a 30-as tábla előtt akár 40 méterrel is beméri a sebességünket. Ott, ahol szabályosan haladunk még mondjuk 50 km/órával. Ilyenkor már a táblánál hiába megyünk szabályosan 30-cal, a piros megállít minket. Úgy, hogy teljesen szabályosan közlekedtünk végig.
Hasonló cikkünk:  Három éve beszedték az előleget, a lakosok azonban még mindig várnak a telekbővítési engedélyre Lakiteleken

Jól látszódik tehát a példákból, hogy a népnevelés kissé félrecsúszott ezzel a rendszerrel, mert a szabályosan közlekedőket is gyakran megfogja a lámpa. Arról nem is beszélve, hogy a gyorshajtás attól gyorshajtás, ha az út közepén meg is állítja a lámpa az elkövetőt pár másodpercre. Tapasztalatunk szerint a sietősek egy része a piros után már nem vergődik a sebességgel, és még a feloldó tábla előtt 50 felett közlekedik, mondván, hogy igyekszik behozni a megállást. És nem kellett pár percnél több időt a lámpánál eltültenünk, hogy megtapasztaljuk, akkor is van pár másodperces piros, ha nem is jönn éppen egyik irányból sem jármű. És ha így van, akkor könnyen komolytalanná válhat ez a rendszer, és meglehet, hogy nem váltja ki a várt hatást.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Háromról két műszakra áll át a Mercedes-gyár júliusban, kérdés még, hány dolgozótól válnak meg

A KecsUP szerkesztősége úgy értesült, hogy a kecskeméti Mercedes-gyár július 22-től két műszakos munkarendre áll át, amely állítólag tartós...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...