fbpx
21 C
Kecskemét
2024. július 27., szombat

FRISS HÍREK

Telt házas KecsUP esten debütált az új hangosítás

- Advertisement -

Ha lehet egy eseményre azt mondani, hogy még a csilláron is lógtak az érdeklődők, akkor a KecsUP legutóbbi estje ilyen volt. Persze csak képletesen. Őszintén bevalljuk, nem is számítottunk ekkora jelenlétre, így a Kamra különterme kicsinek bizonyult. Persze óriási öröm ez, és azt jelzi számunkra, hogy bátrabban kereshetünk nagyobb helyszíneket rendezvényeinknek.

Nyitott irodalmi estet tartottunk

De ami a legutóbbit illeti. Először tartottunk olyan estet, ami nem közéleti vagy aktuális témáról szólt. Az elmúlt pénteken irodalmi eseményre hívtuk az érdeklődőket. Ráadásul nyitott irodalmi estre, ami azt jelentette, hogy bárkinek megadtuk a lehetőséget, hogy felolvasson írásából. Volt két vendégünk, őket jobban is megismerhette a közönség. Horváth Florencia és Pál-Kovács Sándor is felolvastak saját írásaikból.

A KecsUP esteket nem kimondottan a szerkesztőség szervezi. Inkább kiadói munka ez, amit az Áramlat Alapítvány végez. Néhány kurátor és azért persze a szerkesztőség tagjai is. De valamilyen szinten mégis kívülállók vagyunk mi, napi cikkírók. Így a partvonalon túlról, még ha nem is nagyon túlról, figyelhettük a pénteki eseményt.

Fura világba csöppentünk. Értelmes, fiatal arcok, de mind különleges. Bölcsészek, irodalmárok, műkedvelők, bóhókásak, egyedi öltözetűek. De mindegyikük nyitott személyiség és befogadó, elfogadó. Ott abban a bő két órában semmi nem számított, csak az irodalom. Annak is a kortárs oldala, hiszen az alkotók, írók, verselők ott voltak egy térben. Akik, miután meghallgatták a vendégeket, saját alkotásaikból olvastak fel. Volt aki bátrabban, volt aki szégyenlősebben. Ki hosszabban, ki rövidebben. Tizenévesek, húszon túliak, negyvenesek, ötvenen felüliek. Vegyes volt a kép. Valaki cipő nélkül, felhúzott lábakkal ült a széken, mások lehuppantak a padlóra, amikor látták, hogy túl kevés az ülőhely. Van, aki állt a folyosón. És igen, sokan egy másik helyiségben rekedtek, és az élő közvetítésünket nézték. Ekkor mondtuk viccesen, hogy legközelebb egy kivetítőre gyűjtünk, hogy aki nem jutott be a KecsUP estre, azok is tudják követni egy másik helyen az eseményeket.

Hasonló cikkünk:  Ki lesz a polgármester? Nagyinterjú a jelöltekkel: Bodrogi Tamás
Először az új hangosítással

De ha már gyűjtés. Nem olyan régen ért véget egy másik akciónk. Egy sikeres akció. Hangosításra kértünk pénzt az olvasóktól, szimpatizánsoktól. Hiszen a korábbi esteken ütött-kopott technikával próbálkoztunk, de inkább szerencsétlenkedtünk. Zenére nem rossz az sem, de hangosításra nem annyira megfelelő. De ez volt, annak is örültünk. Miután egy kampány után összejött több, mint 800 ezer forint, megvehettük azt a hangosítást, amelynek egy részét már a legutóbbi esten is bevetettük. Azért csak egy részét, mert a mikrofonok másik szállítmánnyal jöttek, és azok csak most lettek meg. Pénteken még régi mikrofonokkal dolgoztunk. És ugyan vásároltunk mélynyomó hangfalakat is, de az irodalmi estre ezek nem kellettek. Igazából hangosításra se lett volna szükség, mert kicsi volt a terem. De elvittük, hogy megmutassuk, megköszönjük. Természetesen nem vagyunk profi hangosítók. Tanuljuk még. Talán sosem lesz tökéletes a hang. De már elértük, hogy a helyszínen és a Facebookon is jól lehet hallani a beszélgetést.

Biztosan találunk alkalmat arra, hogy az egész cuccot egyben megmutassuk. Valamilyen bulin. Gondolkodunk, tervezgetünk. Amennyiben megszületett az elképzelés, meg fogja mindenki tudni. Biztosan nem kell sokat várni erre. ÉS talán ak következő irodalmi jellegű megmozdulásunkra sem. Mert azt mondták, hogy kellene az ilyen események. Sikeres is volt. Akkor miért ne legyen folytatás? De amíg nem állunk elő a konkrétumokkal, jöjjön egy kis videó a péntekről és az új hangosításról.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Csoportosan küldtek el dolgozókat a kecskeméti Mercedes-gyárból

Olvasónktól értesültünk arról, hogy a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban hirtelen, az előzetes kommunikációval ellentétesen közölték több kölcsönzött munkavállalói csoporttal, hogy...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...