fbpx
0.3 C
Kecskemét
2023. január 29., vasárnap

FRISS HÍREK

Sárban csatangolnak gyalogosok és bicajosok, mert lezárták útjaikat

Az Izsáki út négysávosítása, amely jelenleg csökkentett, téli üzemmódban halad, jelentős forgalomkorlátozásokkal jár. Mindenki elfogadja ezt, feltéve, ha nem lehetetlenül el a közlekedés ezáltal. Az autósok haladása megfelelőnek mondható a kényelmetlenséggel együtt, a jelenlegi helyzetnél talán nincs más kézenfekvőbb megoldás. Viszont több gyalogos és kerékpáros is megkereste szerkesztőségünket azzal a panasszal, hogy úgy érzik, kicsit mostoha lett az ő sorsuk. Példaként az egyetem előtti korlátozást említik.

Sárban járnak az egyetem előtt a biciklisek és a gyalogosok

Miután mi is közlekedünk itt kerékpárral, magunk is megtapasztaltuk ezt. Most az a helyzet, hogy ezen a szakaszon a campus oldalán lezárták a járdát, a másik oldalon a járdát és a kerékpárutat. Annyiban változott -talán éppen mától-, hogy már nem a campus vonalától van lezárva a járda, hanem később. De végig menni nem lehet egyelőre rajta. A régi épület oldalán a Sheraton felé nem is érdemes próbálkozni, de ott úgy tűnik, nem is volt olyan kivitelezői szándék, hogy lehessen tekerni vagy gyalogolni. De akkor viszont valahol kell. Ezért a másik oldalra megy át a forgalom a zebrán a két egyetemi épület között. Csakhogy itt vagy a buszmegállóban (amíg van), vagy az út szélén, az autók mellett lehet közlekedni. Aki viszont a járdát választja, az annak lezárásánál le kell térjen, és itt jelenleg semmilyen megoldás nincs arra az esetre, ha esik az eső. Mint nem olyan régen. A mai napsütés már javított a helyzeten. Nincs “bokáig érő” sár, csak fellazult, sáros talaj. Aki nem szeretne az autók mellett közlekedni, az a padkára lép fel, itt viszont sár van. Később is sártenger van, ahol a Sport utcánál vissza lehet térni a járdára.

Hasonló cikkünk:  Nem bírta az extrém terhelést a holtankoljak.hu
Hasonló cikkünk:  Kis bódéjában megfagyhatott volna a KTE volt focistája, a Városrendészet segített 

Nyilvánvalóan irreális elvárás, hogy átmenetileg minőségi járdát, vagy kerékpárutat hozzanak létre, nincs is hol. Arra viszont érdemes lenne figyelni, hogy csapadékos időjáráskor biztonságosabb, kulturáltabb legyen ezen a szakaszon (és ahol még gond van) az átmeneti közlekedés. Esetleg homokkal, salakkal, más anyaggal érdemes lenne felszórni ezeket az ideiglenes nyomvonalakat.

Mit mond a jogszabály?

A 20/1984. (XII. 21.) KM rendelet az utak forgalomszabályozásáról és a közúti jelzések elhelyezéséről 4. paragrafusa szerint:

(1) Az utak forgalmát úgy kell szabályozni (a forgalmi rendet úgy kell kialakítani), hogy a közlekedés résztvevői biztonságosan, gyorsan és zavartalanul közlekedhessenek.

A negyedik bekezdés kiemeli, hogy

A forgalomszabályozás során kiemelt figyelmet kell fordítani

– a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedésére

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...