fbpx
17 C
Kecskemét
2024. május 1., szerda

FRISS HÍREK

Egy műanyag kisház mozgatja meg vacsiközieket és a városüzemeltetési céget

- Advertisement -

Tóth Szilárd vacsiközi önkormányzati képviselő (Szövetség) arról tájékoztatott a Facebookon, hogy a Nádasdy park játszóterére valaki kitett egy műanyag kisházat, a Városüzemeltetési Kft. pedig el fogja szállítani, mert engedély nélkül lett kihelyezve. Most még elviheti, aki kitette. Február 24-e után már csak a cég telephelyén veheti át.

Megvédenék a kisházat a környékbeliek

A kommentelők közül többen is azonnal megvédték a kisházat, mondván, hogy színesíti a játszóteret, és szeretik a gyerekek, senkit nem zavar. A Fapál Ügyvédi Iroda ingyenes jogi segítséget ajánlott fel a kisház megmentése érdekében. Mások azzal támadják a városüzemeltetési céget, hogy lenne elég dolguk a városban a város üzemeltetése kapcsán, ne ilyenekkel foglalkozzanak. Egy kommentet idézünk:

„Az unokáim nagyon örültek neki amikor idekerült a parkba ! Nem tudom kinek szúrja a szemét, de megértésre ne nagyon számítson. A Városüzemeltetési kft pedig inkább a szemét eltakarításával foglalkozzon, ne ezzel ! Elősször hozzanak egy újat, ha nem tetszik, és utánna vihetik ezt !”

Tóth Szilárd frakciótársa, Kopping Rita önkormányzati képviselő azzal szállt be a kommentelők közé, hogy próbálta megértetni, mi vezérelheti az önkormányzati céget, hogy elvigye onnan a játékot.

Hasonló cikkünk:  Munkáspárt, Kutyapárt, Fidesz-KDNP, Szövetség – ajánlásokat gyűjtenek a kecskeméti pártok

„A kihelyezett játékoknak meg kell felelniük balesetvédelmi szempontoknak. Ebben az esetben pl rögzítés. Ha a kihelyezett játékok használatakor baleset ér egy gyermeket, akkor azonnal a kihelyezőt vonják felelősségre, ha valami nem szabályos. Ezért kell engedély hozzá.”

A posztot író Tóth Szilárd később azzal tért vissza, hogy azt kérte az illetékesektől, hogy próbálják meg utólag engedélyeztetni a kiházat, hogy maradhasson. Addig is, amíg a jogi lehetőségeket megnézik, ne vigyék el. Megkerestük a Városüzemeltetési Kft.-t, hogy pontosan mi az oka, amiért elszállítanák, és látnak-e esélyt arra, hogy mégis ott maradhasson a házikó. Ha válaszolnak, megírjuk az álláspontjukat. És az ügy fejleményét is.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...