fbpx
16.2 C
Kecskemét
2023. október 4., szerda

FRISS HÍREK

Egy műanyag kisház mozgatja meg vacsiközieket és a városüzemeltetési céget

Tóth Szilárd vacsiközi önkormányzati képviselő (Szövetség) arról tájékoztatott a Facebookon, hogy a Nádasdy park játszóterére valaki kitett egy műanyag kisházat, a Városüzemeltetési Kft. pedig el fogja szállítani, mert engedély nélkül lett kihelyezve. Most még elviheti, aki kitette. Február 24-e után már csak a cég telephelyén veheti át.

Megvédenék a kisházat a környékbeliek

A kommentelők közül többen is azonnal megvédték a kisházat, mondván, hogy színesíti a játszóteret, és szeretik a gyerekek, senkit nem zavar. A Fapál Ügyvédi Iroda ingyenes jogi segítséget ajánlott fel a kisház megmentése érdekében. Mások azzal támadják a városüzemeltetési céget, hogy lenne elég dolguk a városban a város üzemeltetése kapcsán, ne ilyenekkel foglalkozzanak. Egy kommentet idézünk:

„Az unokáim nagyon örültek neki amikor idekerült a parkba ! Nem tudom kinek szúrja a szemét, de megértésre ne nagyon számítson. A Városüzemeltetési kft pedig inkább a szemét eltakarításával foglalkozzon, ne ezzel ! Elősször hozzanak egy újat, ha nem tetszik, és utánna vihetik ezt !”

Tóth Szilárd frakciótársa, Kopping Rita önkormányzati képviselő azzal szállt be a kommentelők közé, hogy próbálta megértetni, mi vezérelheti az önkormányzati céget, hogy elvigye onnan a játékot.

Hasonló cikkünk:  Kezdenek megtelni a munkásszállók Homokbányán: a Jobbik szerint a Fidesz olcsó ázsiai munkaerővel árasztja el az országot

„A kihelyezett játékoknak meg kell felelniük balesetvédelmi szempontoknak. Ebben az esetben pl rögzítés. Ha a kihelyezett játékok használatakor baleset ér egy gyermeket, akkor azonnal a kihelyezőt vonják felelősségre, ha valami nem szabályos. Ezért kell engedély hozzá.”

A posztot író Tóth Szilárd később azzal tért vissza, hogy azt kérte az illetékesektől, hogy próbálják meg utólag engedélyeztetni a kiházat, hogy maradhasson. Addig is, amíg a jogi lehetőségeket megnézik, ne vigyék el. Megkerestük a Városüzemeltetési Kft.-t, hogy pontosan mi az oka, amiért elszállítanák, és látnak-e esélyt arra, hogy mégis ott maradhasson a házikó. Ha válaszolnak, megírjuk az álláspontjukat. És az ügy fejleményét is.

Hasonló cikkünk:  A kormányt bíráló Matolcsy György Kecskemétre jön könyvét bemutatni, jövő héten pedig díszpolgári címét veheti át

Hirdetés

Felkapottak

Pesty László első „ügye” a Kecskemét melletti gyümölcsfeldolgozó pár milliárdos csalása

A 24.hu írta meg hétvégén, hogy Pesty László közzétette az első ügyet, ami szerinte a NER működését mutatja be. Pesty...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...