fbpx
12.5 C
Kecskemét
2024. április 19., péntek

FRISS HÍREK

Mercedes-Benz Group AG: nem épül akkumulátorgyár Kecskeméten

- Advertisement -

Magyar Levente államtitkár Országgyűlésben elmondott beszéde alapján írtuk meg, hogy Kecskeméten fognak a Mercedes-beruházás kiegészítéseként akkumulátorgyárat építeni. A kormánypárti politikus kijelentése után megkerestük a Mercedes-Benz Group AG vezetését, hogy erősítsék meg vagy cáfolják a fideszes politikus kijelentését. Az autógyártócég válaszát változtatás nélkül közöljük:

„Lehetséges jövőbeli helyszínekkel és befektetésekkel kapcsolatos spekulációkat alapvetően nem kommentálunk.

A Mercedes-Benz nem tervez befektetést akkumulátorcellákat gyártó üzembe Kecskeméten.

Ami a Mercedes-EQ járművek következő generációjához készülő akkumulátoroknak a végső összeszerelését érinti (ami tehát nem akkumulátorcella-gyártást jelent): ezt a tevékenységet jelenleg a már ismertetett globális gyártási rendünk által kijelölt üzemeinkben tervezzük végezni.

A Mercedes-Benz Cars globális hálózatát ezentúl is folyamatosan optimalizáljuk. Ennek a folyamatnak a részeként rendszeresen megvizsgáljuk a termelési kapacitásokat és ennek megfelelően alakítjuk a hálózatunkat is.

A kecskeméti gyárat érintő, lehetséges fejlesztésekről intenzív párbeszédet folytatunk a leginkább érintett felekkel, és ennek az együttműködésnek a mentén továbbra is a lehető legnagyobb átláthatóságra törekszünk.

Hasonló cikkünk:  Kiélezett küzdelem mellett 3 pontot vitt a Fehérvár

Esetleges újabb fejleményekről ezentúl is a szokásos módon, időben tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot.”

Előzmény

A gyárépítésről szóló hír úgy röppent fel, hogy Bakos Bernadett, az LMP országgyűlési képviselője hívta fel a figyelmet Magyar Levente kijelentésére. Az államtitkár február 27-én az Országgyűlésben ugyanis úgy fogalmazott, hogy „Sokszor átsiklunk azon tény fölött, hogy a németek Kecskeméten fognak a Mercedes-beruházás kiegészítéseként akkumulátorgyárat építeni.” A kecskeméti ellenzéki frakció (Szövetség a Hírös Városért) ezután fordult Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterhez, és kért tájékoztatást Magyar kijelentéséről, illetve arról, hogy a városvezetés a februári közgyűlésen miért az ellenkezőjét kommunikálta. A polgármester és az ellenzéki frakció azóta tárgyalt egymással – tudtuk meg városházi forrásainktól, ahol többek között szó esett arról, hogy nem épül akkumulátorgyár Kecskeméten, illetve néhány tisztázó kérdéssel fordulnak az autóipari óriás Mercedeshez.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Árurakodásra kért két parkolónyi várakozóhelyet a húsbolt, vita kerekedett belőle

A Rákóczi út nagykörút felőli sarkán lévő húsbolt kérelemmel fordult az önkormányzathoz, hogy az üzlet előtti parkolósávban az első...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...