fbpx

FRISS HÍREK

Molinókon üzentek

- Advertisement -

Kecskemét nem akar akkumulátorgyárat” és „Stop akku gyár Kecskemét” feliratú molinókat feszítettek ki szerda reggel 7 és 9 óra között az aluljáró Hunyadiváros felőli korlátjára. A rendőrségen bejelentett állampolgári akciót kecskeméti magánszemélyek szervezték tiltakozásul, mert szerintük bármikor esedékes akkumulátorgyár építése Kecskeméten.

Olvasták a hírt arról, hogy a Mercedes-Benz nem tervez befektetést akkumulátorcellákat gyártó üzembe, amit a KecsUP kérdésére mondott az autógyártócég néhány nappal ezelőtt, ennek ellenére is kétségeik vannak afelől, hogy más cég mégis a városba hozhat akkumulátorgyártó veszélyes üzemet – mondták a szervezők. Felszeretnék hívni a kecskemétiek figyelmét a környezeti ügyekben való aktív társadalmi részvétel és véleményformálás fontosságára is a város élhetőségének védelmében – fejtették ki, ahogyan ezt tették akkor is, amikor a belváros zöldfelületeiért álltak ki több alkalommal is az elmúlt években.

Kecskemét neve az akkumulátorgyártásról szóló, mára már országos méretűvé vált vitában úgy merült fel először, hogy Magyar Levente fideszes államtitkár az Országgyűlésben beszélt a városba tervezett akkumulátorgyárról. Magyar beszédére az LMP-és Bakos Bernadott hívta fel a figyelmet, és tett fel erre vonatkozóan kérdést a külügyminisztériumnak. A kecskeméti ellenzéki frakció ezután írásban fordult magyarázatért Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterhez. Újságunk megkereste a Mercedes-Benz Group AG vezetését, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy a Mercedes nem tervez akkugyárat építeni helyben. Kerestük Magyar Levente államtitkárt is, de mindeddig nem kaptunk választ a külügyminisztériumtól, hogy miért mondta azt, amit mondott.

Hasonló cikkünk:  Építkezés nem, hanem a kecskeméti pályaudvar tervezésének az értékelése zajlik

Az akkuvita két narratíva mentén folyik. Az akkumulátorgyártást pártolók szerint új munkahelyeket jelent az autógyártásra szakosodott hazai gazdaságban, míg ellenzőik szerint az akkumulátorgyárak visszafordíthatatlan károkat okoznak, mert túlzottan használják a vízkincset, az energiát és csökkentik a termőföldeket. A kecskeméti közgyűlés holnap ülésezik, figyelni fogjuk, hogy a képviselők tárgyalják-e a kérdést.

Molinókon üzentek – 2023. március 29. / kecsup.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...