fbpx

FRISS HÍREK

Felújítható a régi 5-ös, csak uniós forrás és szándék kell hozzá

- Advertisement -

„Az 5-ös úton kecskeméti mérnökségünk az alábbi karbantartási munkákat végezte idén:

  • padkanyesés 2023.03.30-04.06 között 8365 négyzetméteren;
  • hidegaszfaltos kátyúzás 2023.01.10-04.17 között 8,2 tonna mennyiségben;
  • melegaszfaltos kátyúzás 2023.02.17-03.13 között 50 tonna mennyiségben”

– közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a KecsUP megkeresésére. A céget azután kerestük meg, hogy a napokban beszámoltunk az M5-ös autópálya felől a városba vezető régi 5-ös út felújításáról. Megírtuk: a szakasz ugyan folt hátán folt, de a brutális árkok eltűntek, így a hullámvasút jellegű közlekedésen túl nagyobb probléma jelenleg nincs vele.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai elvégezték az 5-ös út burkolatának a javítását / Forrás: Kecsup.hu

A Magyar Közút közölte azt is, minden évben előre meghatározott forrásokból végezhetnek lokális javítási munkákat, ezen felül a teljes körű felújítási beruházásokat csak külön elrendelés és a megvalósításhoz szükséges plusz költségvetési vagy európai uniós források biztosítása esetén indíthatnak el. „A vármegyében a tervezett útfelújítási munkák előkészítés alatt vannak, végleges terveket, időpontokat csak a felújításhoz szükséges elrendelés és a források biztosítása esetén tudunk közölni” – jelentették ki.

Hasonló cikkünk:  400 ezer üres és érvénytelen nemzeti konzultációs ív gyűlt össze, országjáráson mutatják be őket

Ebből arra lehet következtetni, hogy bár nincs kizárva annak lehetősége, hogy az érintett útszakasz a jövőben teljesen új burkolatot kap, de ehhez uniós forrásokra mindenképpen szükség lenne. Márpedig azok a kormány eddigi harcai révén még a kanyarban sincsenek.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...