fbpx

FRISS HÍREK

Folt hátán folt lett, de legalább most járható a régi 5-ös

- Advertisement -

Hol út állott, most kőhalom – röviden így lehetett volna jellemezni az M5-ös autópályáról a Kecskemét belvárosába vezető 5-ös út állapotát. A problémával korábban már foglalkoztunk, akkor arról írtunk, hogy a szakasz inkább hasonlít egy adrenalinmentes szlalom kajak-kenu pályára, mint egy használatban lévő útra, s hogy a fenntartó teljes egészében nem újítja fel azt, noha tisztában van az állapotával.

Az igazi tavasz beköszöntével azonban újabb fejezet nyílt a Talfájáról szinte egyetlen városba jutási lehetőségként működő út életében. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei ugyanis pár héttel ezelőtt megjelentek az érintett területen és elkezdték az út helyreállítását. Értsd: előbb az egyéb helyekről felmart aszfaltdarát tömködték a gyakran kráter szélességű és mélységű lyukakba a képen látható módon:

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársai már megkezdték az 5-ös út burkolatának a javítását / Forrás: Kecsup.hu

A hidegaszfaltozás persze az út állapotán hosszú távon nem segített, hisz egy nagyobb eső kimosta azt a lyukakból, így az út ugyanolyan szita jelleget öltött, mint annak előtte. Ráadásul ahogyan az a fenntartó Youtube-csatornáján lévő videóból kiderül, a szélsőséges időjárás hatására a kátyúk ilyenkor ki is tágulnak, illetve mélyülnek is.

Hasonló cikkünk:  Válaszolt a Médiacentrum, szerintük idő előtti foglalkozni a perköltséggel

A jelenség pedig nincs tekintettel semmire, így arra sem, hogy az út mely szakaszán alakul ki. Ennek köszönhetően az útburkolat állapota az M5-ös autópálya Budapest felé tartó oldalán lévő felhajtónál, egy több tízméteres szakaszon is jelentősen leromlott. Márpedig itt az autósok gyakran már az autópályához igazítják járművük sebességét, így meglehetősen gyorsan hajtanak. Ami egy elhanyagolt állapotú úton bárhogyan is nézzük, akár valakinek az életébe is kerülhetett volna, főleg ha az út csúszós.

Szerencsére mindez már azonban csak múlt, a fenntartó ugyanis a legrosszabb állapotban lévő szakaszokat kijavította. Így az út kicsit folt hátán folt jelleget öltött, ami persze egy komplett hullámvasút élményével társul, de egy időre legalább nincsen probléma vele.

Forrás: Kecsup.hu

Megkerestük az ügyben a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t, hogy megérdeklődjük, terveznek-e az útszakaszon további javításokat végezni, esetleg a teljes szakasz burkolatának cseréjét. Cikkünk megjelenéséig azonban választ az út fenntartójától nem kaptunk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...