fbpx

FRISS HÍREK

Leviczky Cirill a rendőrségnek: jó lenne pontot tenni a kiskörúti éjszakai versenyzés végére

- Advertisement -

Csikorogva, megcsúszva érkeznek az SZTK sarkához, majd nagy sebességgel nyomják tovább a gázt. Ez nem újdonság, évek óta használják illegális gyorsulásokra a belváros útjait az éjszaki autóversenyzők, de eddig nem sikerült megfékezni a veszélyes futamokat. Az éjszakai autóversenyzés Kecskeméten több évtizedes ügy, amit szó szerint mindenki hall. 2021. májusban 29-én este, a kecskeméti nagy Tesconál egy fiatal életét vesztette.

A megoldatlan éjszakai autóversenyzés kérdése is szóba került a városi közgyűlésen Kerti István alezredes, a Kecskeméti Rendőrkapitányság vezetőjének utolsó beszámolójakor, a nyugdíj előtt álló kapitányt ugyanis június 1-jétől Kiskunfélegyháza eddigi rendőrkapitánya, Timafalvi László ezredes váltja.

Az ügyről Kerti alezredesnek Leviczky Cirill fideszes képviselő beszélt:

Nagyon sok polgárnak az életét megkeserítik, az idősek panaszkodnak, az éjszakai autóversenyzések miatt Kecskeméten. 10-15 éves téma ez. Jó lenne pontot tenni az ügy végére, akár a kiskörúton, akár a nagy Tesco környékén. Azt gondolom, hogy közös fellépéssel, az önkormányzat és a rendőrség megakadályozhatná a veszélyes versenyeket.” – mondta Leviczky. „Nem a fiatalok szórakozása ellen vagyok, hanem az ellen, hogy mindez az életükbe is kerülhet” – tette hozzá.

Megrongálódott buszmegálló a kiskörúton május 8-án éjszaka / Olvasói fotó

Kerti a képviselőnek adott válaszában elmondta, 2020-ban az önkormányzat és a rendőrség egyeztetett az ügyben. Hogy miről, annak részleteit a kapitány nem fejtette ki a közgyűlés előtt. Megosztotta viszont azt az információt, hogy a rendőrség felvette a Tesco üzemeltetőjével a kapcsolatot, és arra kaptak ígéretet, hogy új rendszabályt vezetnek be a parkoló környékén. Ez nem teljesen valósult meg, és ezért ezt a hiányt a rendőrség fokozottabb ellenőrzésekkel igyekszik helyettesíteni.

Hasonló cikkünk:  Hogyan készülnek Brüsszelben a júniusi választásra?

Négy helyen tervezett az önkormányzat bukkanós zebrát építeni a kiskörúton

2021-ben úgy nézett ki, hogy komolyan tenni akar valamit az önkormányzat a kiskörúti éjszakai versenyzések ellen. Szintből kiemelkedő gyalogátkelőhelyeket, mondhatni szélesített fekvőrendőröket vagy bukkanós zebrákat építettek volna a gyorsulási versenyek megelőzésére, írtuk meg a hírt a KecsUP-on.

A kecskeméti önkormányzat és a Kecskeméti Rendőrkapitányság közös közleményt is kiadott, amiben beszámoltak arról, hogy a Cifrapalota, a Katona József Könyvtár, a Central Passage Üzletház és a nagyposta előtti zebrákat megmagasítják még 2021-ben. A forrást az önkormányzat biztosítja, összesen 30 millió forint értékben. Homoki Tamás alpolgármester és Kerti István alezredes a döntést azzal indokolták, hogy

az útburkolatból kiemelkedő gyalogátkelőhelyek megépítésével nem csak a gyalogosok számára lesz még biztonságosabb az átkelés az úttesten, hanem az éjszakai illegális gyorsasági versenyeknek is véget vetnek a járművek lassítására kényszerítő új zebrák.”

A szintből kiemelkedő gyalogátkelőhelyek nem épültek meg, időközben ki is kerültek a tervek közül. Az éjszakai kiskörúti versenyeknek továbbra sem vet senki és semmi sem gátat, maximum a buszmegálló, ha abba teljes sebességgel belerohannak. A futamok zajlanak, a kerekek csikorognak, a polgárok, akik elszenvedik az éjszakai zajt, kínukban a párnájukba harapnak.

Korábbi cikkünk:

Versenypályának képzelték a kiskörutat – VIDEÓ

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bezárt a Szilvási Áruház, de mi lesz a helyén?

Húsz, harminc, majd a végén már ötven százalékos kiárusítás volt április végén a Szilvási Áruházban, aztán végleg bezárt. Hallottunk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...