fbpx
10.3 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Kopping: A DK összefogáspárti, de kár lenne elkapkodni

- Advertisement -

Összefogásban gondolkodik a Demokratikus Koalíció Kecskeméten a közelgő önkormányzati választáson. Azonban egyelőre nem ülnek tárgyalóasztalhoz – ezt nyilatkozta megkeresésünkre a DK helyi elnöke. Kopping Rita a KecsUP-nak elmondta, hogy ha eljön az ideje, akkor ott lesznek a tárgyalásokon. De erre szerinte augusztus-szeptember előtt nem kerül sor.

Ismerjük a politikai ellenfelünket. Ha túl korán kijönnénk a megállapodással és a nevekkel, akkor össztűz fogadná ezt. Látjuk, mire képesek, tapasztaltuk. Kár lenne kitenni ennek jelöltjeinket – tette hozzá a politikus. Az is igaz, hogy arra is kíváncsiak vagyunk, hogy a DK népszerűsége hol lesz majd néhány hónap múlva, de szerintem  minden párt kíváncsi a saját adataira. Nyilvánvalóan van egy időpont, ameddig muszáj leülnünk egyeztetni, és mi azt szeretnénk, hogy lássuk, milyen erővel tudunk ott lenni az összefogásban – mondta Kopping Rita.

Kopping Rita képviselő azt is elmondta, hogy nyilvánvalóan folyamatosan téma a választás, hiszen egy frakcióban ülnek az ellenzéki pártok. A DK részéről megerősítette, hogy vannak már neveik, akár polgármesterjelöltre is. De ez nem azt jelenti, hogy különutas politikát folytatna a DK.

Hasonló cikkünk:  Hiányolják a közbiztonságot a kecskeméti Mezei utcában (videó)

Minden párt beszélget emberekkel, lehetséges jelöltekkel. Hiszen ha eljön az egyeztetés ideje, akkor be kell majd dobnunk neveket. Addigra már tudni kell, kik azok, akik vállalják a politikai szereplést annak minden együttjárójával. Nekünk is vannak neveink páron belül is, de civilek is készek csatlakozni csaptunkhoz – nyiltakozta a képviselő.

Kopping Rita szerint azoknak az ellenzéki képviselőknek, akik most is egyéni képviselők, helyet kell biztosítani, amennyiben újrázni szeretnének. Jó lenne, ha a listás nevek közül is lennének régiek, mert azokat már valamennyire ismerik. És nyilván lesznek új jelöltek is – tette hozzá a DK elnöke.

Kopping Rita elmondta, hogy a DK hozzáállása nem kecskeméti sajátosság. Országos szintű kérés, hogy a párt egyelőre ne üljön tárgyalóasztalhoz. Kopping Rita szerint van is még idő, hiszen a legutóbbi választáson sem jöttek még ki nevekkel és elképzelésekkel a nyáron.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...