fbpx
17.1 C
Kecskemét
2023. szeptember 22., péntek

FRISS HÍREK

Megint többmilliárd lesz az ünnepi tűzijáték

Közérdekű adatigénylést nyújtott be a Párbeszéd, hogy megtudják, mennyi az augusztus 20-ai tűzijáték és az azt övező ünnepségsorozat költsége. Tették ezt azzal az üzenettel, hogy „itt lenne az ideje, hogy egy szolidabb és a környezetet jobban kímélő módon ünnepeljük az államalapításunk ünnepét”.

„Az adatkikérésünk alapján nemcsak az derült ki, hogy az augusztus 20-i tűzijáték továbbra is elképesztő összegért, nagyságrendileg nettó 1,4 milliárdért szennyezi Budapest levegőjét. Hanem, hogy ötször ennyit – több mint nettó 10 milliárdot – terveznek elkölteni a kísérő ünnepségsorozatra is: fellépőkre, hang- és színpadtechnikára csak repkednek a százmilliók és milliárdok” – írták.

A párt szerint a szerződők között felbukkan alvállalkozóként a Balásy Gyula érdkeletségébe tartozó New Land Media, valamint a Garancsi Istvánhoz köthető Visual Europe rendezvénytechnikás cég.

Hasonló cikkünk:  52-es melletti fák: a Magyar Közút azt vágja ki, amelyik "magas forgalombiztonsági kockázatú"

Ráadásul a költségek augusztusig még bőven növekedhetnek: az állami rendezvényszervező eleve 50 milliárdos keretösszeget adott meg lehetséges büdzsének az ünnepségsorozatra, legalábbis a párt szerint. Sőt, előírták a szerződésben azt is, hogy a közel nettó 12 milliárd forintnak legalább 70 százalékát kötelességük elkölteni. „Miközben az infláció az egekben, az embereknek fogy a pénzük, az augusztus 20-i tűzijáték elleni civil tiltakozást az aHang felületén már közel 200 ezren írták alá” – fogalmazott a párt bejegyzése.

Hasonló cikkünk:  Ha egy meleg ölelésre vágysz…

Forrás: nepszava.hu

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...