fbpx

FRISS HÍREK

Megint többmilliárd lesz az ünnepi tűzijáték

- Advertisement -

Közérdekű adatigénylést nyújtott be a Párbeszéd, hogy megtudják, mennyi az augusztus 20-ai tűzijáték és az azt övező ünnepségsorozat költsége. Tették ezt azzal az üzenettel, hogy „itt lenne az ideje, hogy egy szolidabb és a környezetet jobban kímélő módon ünnepeljük az államalapításunk ünnepét”.

„Az adatkikérésünk alapján nemcsak az derült ki, hogy az augusztus 20-i tűzijáték továbbra is elképesztő összegért, nagyságrendileg nettó 1,4 milliárdért szennyezi Budapest levegőjét. Hanem, hogy ötször ennyit – több mint nettó 10 milliárdot – terveznek elkölteni a kísérő ünnepségsorozatra is: fellépőkre, hang- és színpadtechnikára csak repkednek a százmilliók és milliárdok” – írták.

A párt szerint a szerződők között felbukkan alvállalkozóként a Balásy Gyula érdkeletségébe tartozó New Land Media, valamint a Garancsi Istvánhoz köthető Visual Europe rendezvénytechnikás cég.

Hasonló cikkünk:  Kaszinó promóciók és ajándékok: Mit lehet valójában nyerni?

Ráadásul a költségek augusztusig még bőven növekedhetnek: az állami rendezvényszervező eleve 50 milliárdos keretösszeget adott meg lehetséges büdzsének az ünnepségsorozatra, legalábbis a párt szerint. Sőt, előírták a szerződésben azt is, hogy a közel nettó 12 milliárd forintnak legalább 70 százalékát kötelességük elkölteni. „Miközben az infláció az egekben, az embereknek fogy a pénzük, az augusztus 20-i tűzijáték elleni civil tiltakozást az aHang felületén már közel 200 ezren írták alá” – fogalmazott a párt bejegyzése.

Forrás: nepszava.hu

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...