fbpx
18 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

Városi “gyémántvadászat” Kecskeméten

Kecskemét utcái még várják azokat a művészeket, akik a l’art pour l’art jegyében akarnak nyomot hagyni. Az MKKP mosolyfakasztó kampányai után most egy ismeretlen alkotó emlékeztet minket a fricskát és üzenetet is nélkülöző öncélú művészet örömére.

A Kecskeméten hallottam Facebook csoport egyik tagja posztolta, milyen örömet szerzett neki egy utcán talált, gyémántnak festett kő:

Fotó: Kecskeméten Hallottam Facebook csoport

Az ismeretlen alkotó gesztusa egyszerű és hatásos. A hétköznapok súlya alatt jól esik a járókelőknek. A festett kő mögött nincs szervezet vagy érdek, azon túl, hogy játékra hív az elkövető. Reméljük, több és talán komolyabb öncélú művészi gesztust inspirál majd ez. Addig is élvezzük a vadászatot; a tényt, hogy másként is interakcióba léphetünk a környezetünkkel.

Hasonló cikkünk:  Az összes megszámozott fát kivágják az 52-es főút mellett, csak nem egyszerre

Korábbi cikkünkben a kecskeméti és szegedi street art kampányokról írunk:

Street art: Így üzen az utcán Szeged és Kecskemét

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...