fbpx
21 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

Városi “gyémántvadászat” Kecskeméten

- Advertisement -

Kecskemét utcái még várják azokat a művészeket, akik a l’art pour l’art jegyében akarnak nyomot hagyni. Az MKKP mosolyfakasztó kampányai után most egy ismeretlen alkotó emlékeztet minket a fricskát és üzenetet is nélkülöző öncélú művészet örömére.

A Kecskeméten hallottam Facebook csoport egyik tagja posztolta, milyen örömet szerzett neki egy utcán talált, gyémántnak festett kő:

Fotó: Kecskeméten Hallottam Facebook csoport

Az ismeretlen alkotó gesztusa egyszerű és hatásos. A hétköznapok súlya alatt jól esik a járókelőknek. A festett kő mögött nincs szervezet vagy érdek, azon túl, hogy játékra hív az elkövető. Reméljük, több és talán komolyabb öncélú művészi gesztust inspirál majd ez. Addig is élvezzük a vadászatot; a tényt, hogy másként is interakcióba léphetünk a környezetünkkel.

Korábbi cikkünkben a kecskeméti és szegedi street art kampányokról írunk:

Street art: Így üzen az utcán Szeged és Kecskemét

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...