fbpx

FRISS HÍREK

Az MKKP kispadra küldte a fővárosi hajcihőt, nyolc padot újítottak fel a Széchenyivárosban

- Advertisement -

„Szerdán megejtettük a nagy padfestést, 8 padot csiszoltunk le, hoztunk rendbe és festettünk le. Köszi minden szorgos mancsnak a részvételt, és az ott lakók kedves szavait is” – közölte a Magyar Kétfarkú Kutyapárt kecskeméti szervezete. Közösségi média posztjukban kifejtették, ott tartózkodásuk ideje alatt egyetlen pad sem próbálta meg elnyomni a másikat, csodálatosan megfértek egymás mellett is, nagy egyetértésben.

A KecsUP megkereste a padfestés kapcsán a pártot, hogy megtudjuk, az akció kapcsolatban áll-e az elmúlt napokban Budapesten zajlott eseményekkel, amikről a következőket érdemes tudni:

  • a ferencvárosi önkormányzat és az Amnesty International közösen átadtak egy Budapest első LMBTQ szimbólumának tervezett szivárványszínűre festett padot;
  • a helyi FTC-ultrák ezen teljesen befeszültek és átfestették zöld-fehérre az ülőalkalmatosságot;
  • az önkormányzat nem hagyta magát, és újra szivárvány színűre pingálta a padot;
  • az ultrák megint csak zöld-fehérre varázsolták az egészet, az aszfaltra pedig felírták? „stop LMBTQ”;
  • ezután a pad rejtélyes módon barnává vált és fóliát kapott, emellett azt üzente: „Én csak egy pad szeretnék lenni. Ami jó mindenkinek. Neked is. Neki is. Nekünk.”;
  • a Mi Hazánknak is be kellett ugrania a pad buliba, így fényes nappal nemzeti színűre festették a padot.

Végül az átfestéseknek akkor lett vége, amikor a IX. kerületi önkormányzat elszállíttatta a padot. (Később megjelent a pad helyén egy szivárvány színű szék, viszont az sem élt túl sokáig, mivel valaki egyszerűen a kukába dobta.)

„Természetesen a budapesti pad-hajcihő ihlette az akciónkat, bár már korábban is terveztünk padot festeni. Ez viszont tökéletes alkalmat adott most rá” – közölte hírportálunkkal az MKKP. Hozzátették, az alap koncepció az volt, hogy legyen mindenféle szín, szivárványos, magyar trikolór és persze, ha már Kecskemét, akkor lila-fehér KTE-s pad. Szeretnék, ha az emberek látnák, hogy mind megférünk egymás mellett, a másik elnyomása nélkül is. Egyébként a párt a saját kecskeméti oldalán kikérdezte az embereket arról, milyen színeket szeretnének még, az autistákra utaló egyszínű kék például ott jött javaslatként.

Hasonló cikkünk:  Szoborimitátort keresnek a Mosónő helyére napi 8 órában

A kérdésre, hogy a kecskemétiek hogyan fogadták a lefestett padokat elmondták: a fogadtatás egyelőre inkább pozitív volt, ám még csak egy nap telt el, így érdemes kivárni a dolgok végét. Annál is inkább, mivel – ahogyan a párt arról beszámolt – a KTE-s padról lilával lefújták a kétfarkú kutyát, szóval a padok ugyan egymást még nem nyomták el, de a pártot már igen.

Az akció finanszírozása kapcsán végül az MKKP kifejtette, szerdán összesen 8 padot festettek le (3 szivárványos, 1 magyar trikolór, 1 KTE, 1 sötétkék, 2 Louis Kuttyon mintás), amihez a festéket a támogatói újságcsomagokból, és a párt pénzéből vették. Ezzel ugyanakkor nem ért véget a megmozdulások sora, sok pad vár még festésre a Széchenyivárosban, melyről az érdeklődők idejében értesülhetnek majd.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...