fbpx

FRISS HÍREK

Nem maradt észrevétlen Orbán Tucker Carlsonnak adott interjúja

- Advertisement -

Tucker Carlson Orbán Viktorral készített interjút, az ott elhangzott kijelentések a miniszterelnök szájából többeket is reagálásra késztetett – volt aki örömét fejezte ki, és volt aki az ellenkezőjét.

A 444 írta meg például Donald Trump örömét, aki egy posztban mondott köszönetet Orbán Viktornak. Az ex-elnök csatolta is az interjú azon részletét, amelyben a magyar miniszterelnök az orosz-ukrán háború kapcsán arról beszél, hogy mit tenne az amerikai adminisztráció helyében:

„Hívjátok vissza Trumpot! Ez az egyetlen lehetséges út.”

Orbán hozzátette, hogy lehet őt (Trumpot) kritizálni, de a legbékésebb amerikai külpolitikát folytatta az elmúlt évtizedekben.

Trump egy kedden adott interjúban arról beszélt, hogy ha ismét elnök lesz, bebörtönzi politikai ellenfeleit, „mert ők is ezt teszik velünk.”

Ennek fényében érdekes, hogy Orbán interjújának az a része elkerülte Trump figyelmét, amiben kifejtette:

„Ezt a kommunisták csinálták.”

Trump jelenleg 77 éves, ha a Politico számításai helyesek, és minden vádpontban bűnösnek találnák az egykori amerikai elnököt, akkor a maximális büntetések figyelembevételével 718 évesen szabadulna. A Forbes még ennél is többre jutott, az ő kalkulációjuk szerint akár 717 év is lehetne maximálisan Trump büntetése.

Hasonló cikkünk:  Nagyobb rálátást szeretne a pénzügyminiszter Matolcsy alapítványi birodalmára

A Népszava vette észre Oleg Nikolenko, a kijevi külügyi tárca szóvivőjének reagálását az Orbán interjú Ukrajnával kapcsolatos kijelentéseire. Szerda délutáni Facebook-bejegyzésében ezt írta:

„Nem tudjuk, hogy megy ez Magyarországon, de Ukrajna nem kereskedik sem területeivel, sem szuverenitásával”.

Orbán kifejtette, hogy a háború befejezéséhez a Nyugatnak megállapodást kellene kötnie Vlagyimir Putyinnal. Hozzátette, hogy a béke legjobb módja a nyugati fegyverszállítások beszüntetése lenne.

A külügyi szóvivő így folytatta a bejegyzést:

„Tulajdonképpen már kezdtünk aggódni, amiért Orbán Viktor túl régóta nem beszélt az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások leállításáról, és meg sem próbálta meg legitimálni Oroszország agresszióját. Kétségeink támadtak a magyar miniszterelnök egyébként következetes álláspontját illetően.”

Hozzátette: akármilyen „rangos szószólókat” alkalmaz az orosz vezetés, mindenképpen felelősségre vonják azokért a bűnökért, amelyeket az ukrán néppel szemben elkövettek. 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...