fbpx
24.5 C
Kecskemét
2023. szeptember 26., kedd

FRISS HÍREK

Mekkora tömeg volt a Hírös Hét nyitónapján?

Szerdán 19 órakor hivatalosan is (kedden a szervezők szerint csak soft opening volt) megnyitották Kecskemét legnagyobb múltú rendezvényét, a Hírös Hét Fesztivált. Facebook oldalunkon élőben közvetítettük. Fekete Gábor, az Értékmegőrzési Bizottság kormánypárti elnöke és maga a főszervező Barta Dóra (a Hírös Agóra ügyvezetője) méltatták az eseményt. Mindkettejük beszédének az volt a lényege, hogy olyan ez a fesztivál, ahova jó hazajönni és ahol jól érezhetik magukat -elsősorban- a kecskemétiek. Gazdag és színes programkavalkádról beszéltek mindketten. A színpadon bemutattak egy kecskepárt (jelmezbe bújt emberek voltak és nem élő állatok), lényegében a fesztivál kabalafiguráit. Nevük még nincs, a fesztiválozóktól várják az ötleteket a szervezők. A beszédek után a Fricska táncegyüttes mutatott be egy showt, és ezzel a megnyigtó ceremónia véget is ért. Ekkor a színpad előtti tér alaposan megtelt. Minden széken ültek és még hátul és két oldalt is álltak az érdeklődők.

Ez volt tehát nagyjából 19 és 20 óra között. Készítettünk néhány fotót az eszegetős-iszogatós kiülős részen (idén ez főként a Kossuth-szobor környéke) a megnyitó közben is, akkor így festett a helyzet:

A megnyitó után, egy rövid színpadi átállást követően az első koncert kezdődött, és még ezen is sokan voltak. De közben a régi borutca lényegében kiürült, mert itt idén a térségi kiállítás van, és 21 óra után ezek a bódék már nem voltak nyitva (nem láttuk mikor zártak be).

Hasonló cikkünk:  Vissza a múltba?: Hivatali irodájában tartott pártértekezletet Mák Kornél

Ebben az időben a gasztro területen is bőven le lehetett ejteni sok-sok tűt, de fogjuk a koncertre. Csakhogy a koncert kb. 21:50-kor befejeződött és a színpad előtti tér kiürült. Ekkor már az első napon semmilyen program nem volt, a fesztivál hangszóróiból szólt csak a zene. Úgy festett, hogy a korábbi érdeklődők zöme elment haza, mert 22 óra környékén ilyen fotókat tudtunk készíteni.

Hasonló cikkünk:  Hat pontban az Izsáki út gyalogos és kerékpáros közlekedését nehezítő balesetveszélyes problémák

Hétköznap volt, tudjuk. De akkor is minimum feltehető a kérdés, hogy elég-e egyetlen késő esti zenei esemény a város legnagyobb fesztiválján? Hogy furcsa vagy nem furcsa, hogy 22 órakor inkább egy falunap érzését hozza a város legrangosabb eseménye a nyitónapon? Hogy jó ötlet volt-e a színpadhoz közelebb hozni a kiülős beszélgetős részt? Az idő talán eldönti majd ezt és főleg a kilátogatók.

A Hírös Hét Fesztivált idén már a Hírös Agóra szervezi. Korábban az önkormányzati tulajdonú Kecskeméti Turizmusfejlesztési és Marketing Kft. szervezte. Az új lebonyolító érdeklődésünkre korábban azt írta, hogy a régi, elavult programstruktúrát igyekeztek lecserélni. Erről tegnap itt írtunk.

Hirdetés

Felkapottak

Limuzin rozsdásodik a Lakos-tanya buszmegállónál, a buckavidék szomszédságában

Ha egyszer mesét írnak egy limuzinról, olyan befejezést kitalálni sem lehetne hozzá, mint amit az élet produkál: egy Lincoln...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...