fbpx
11.5 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Mekkora tömeg volt a Hírös Hét nyitónapján?

- Advertisement -

Szerdán 19 órakor hivatalosan is (kedden a szervezők szerint csak soft opening volt) megnyitották Kecskemét legnagyobb múltú rendezvényét, a Hírös Hét Fesztivált. Facebook oldalunkon élőben közvetítettük. Fekete Gábor, az Értékmegőrzési Bizottság kormánypárti elnöke és maga a főszervező Barta Dóra (a Hírös Agóra ügyvezetője) méltatták az eseményt. Mindkettejük beszédének az volt a lényege, hogy olyan ez a fesztivál, ahova jó hazajönni és ahol jól érezhetik magukat -elsősorban- a kecskemétiek. Gazdag és színes programkavalkádról beszéltek mindketten. A színpadon bemutattak egy kecskepárt (jelmezbe bújt emberek voltak és nem élő állatok), lényegében a fesztivál kabalafiguráit. Nevük még nincs, a fesztiválozóktól várják az ötleteket a szervezők. A beszédek után a Fricska táncegyüttes mutatott be egy showt, és ezzel a megnyigtó ceremónia véget is ért. Ekkor a színpad előtti tér alaposan megtelt. Minden széken ültek és még hátul és két oldalt is álltak az érdeklődők.

Ez volt tehát nagyjából 19 és 20 óra között. Készítettünk néhány fotót az eszegetős-iszogatós kiülős részen (idén ez főként a Kossuth-szobor környéke) a megnyitó közben is, akkor így festett a helyzet:

A megnyitó után, egy rövid színpadi átállást követően az első koncert kezdődött, és még ezen is sokan voltak. De közben a régi borutca lényegében kiürült, mert itt idén a térségi kiállítás van, és 21 óra után ezek a bódék már nem voltak nyitva (nem láttuk mikor zártak be).

Hasonló cikkünk:  Csak júniusban lesz kész a csomópont átépítése a Katona József Gimnáziumnál

Ebben az időben a gasztro területen is bőven le lehetett ejteni sok-sok tűt, de fogjuk a koncertre. Csakhogy a koncert kb. 21:50-kor befejeződött és a színpad előtti tér kiürült. Ekkor már az első napon semmilyen program nem volt, a fesztivál hangszóróiból szólt csak a zene. Úgy festett, hogy a korábbi érdeklődők zöme elment haza, mert 22 óra környékén ilyen fotókat tudtunk készíteni.

Hétköznap volt, tudjuk. De akkor is minimum feltehető a kérdés, hogy elég-e egyetlen késő esti zenei esemény a város legnagyobb fesztiválján? Hogy furcsa vagy nem furcsa, hogy 22 órakor inkább egy falunap érzését hozza a város legrangosabb eseménye a nyitónapon? Hogy jó ötlet volt-e a színpadhoz közelebb hozni a kiülős beszélgetős részt? Az idő talán eldönti majd ezt és főleg a kilátogatók.

A Hírös Hét Fesztivált idén már a Hírös Agóra szervezi. Korábban az önkormányzati tulajdonú Kecskeméti Turizmusfejlesztési és Marketing Kft. szervezte. Az új lebonyolító érdeklődésünkre korábban azt írta, hogy a régi, elavult programstruktúrát igyekeztek lecserélni. Erről tegnap itt írtunk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...