Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Gyerekekkel fotózkodó fideszes az önkormányzati sajtó borítóképe

- Advertisement -

Az önkormányzati sajtó online változata, a hiros.hu úgy gondolta, hogy a legmegfelelőbb facebookos borítóképe az a fotó lehetne, amelyen iskolás gyerekekkel mutatkozik egy iskolai eseményen Jánosi István fideszes önrkormányzati képviselő. Ez cikkünk képe. Sárgával mi karikáztuk be Jánosit, és a gyerekek arcát mi életlenítettük.

Két kérdés is felmerül elsőre (van több, lentebb olvashatják). Az egyik az, hogy vajon miért használ gyerekeket biodíszletként bármely politikus? A másik, hogy vajon miért pont ezt a fotót tette ki „magáénak” az önkormányzati sajtó.

Minap arról számolt be a hiros.hu, hogy a Vásárhelyi iskola német nemzetiségi tanulóit úgynevezett „zuckertüte”-kkel lepte meg a Német Települési Nemzetiségi Önkormányzat. Németországban bevett szokás, hogy tanévkezdéskor ilyen csomagokat kapnak a tanulók. Az önkrományzati sajtó szerint 2004. óta szokás ez a Vásárhelyiben is.

Ezen az eseményen készült közös fotó a felsorakozó gyerekekről és Jánosi István fideszes képviselőről, aki a fideszes önkormányzat sajtója szerint a városvezetést képviselte. Mi tesszük hozzá, hogy Jánosi István se nem a körzet (ahol az iskola van) képviselője, se nem oktatásért felelős politikus. De vajon akkor miért őt küldték oda, ha már mindenképpen politikust akart valaki ott látni? Akár személy szerint miért ő? Vagy miért éppen kormánypárti?

Hogy egy sajtó egy saját készítésű fotót használ borítóképnek, az teljesen rendben van. Még az is rendben van, ha erről az eseményről használnak fel egy fotót, ahol csak a gyerekek látszódnak. De vajon miért a Jánosival közös fotó nyerte el a szerkesztőség tetszését?

A körzet ellenzéki képviselőjét nem hívták meg, de ő nem is fotózkodott volna

A Vásárhelyi iskola abban a körzetben van, ahol az ellenzéki Bodrozsán Alexandra az önkormányzati képviselő, aki azonban -elmondása szerint- nem kapott meghívót az eseményre. A KecsUP-nak azt nyilatkozta, hogy visszataszító így felhasználni a diákokat politikai célokra, és amennyiben meghívják, ő nem is tette volna.

Küzdelem a politikai pedofília ellen

A politikai pártok közül talán egyedül a Polgári Válasz az, amely próbál fellépni tevőlegesen is a politikai pedofília ellen. Egy ideje már gyűjtik is az aláírásokat, amelyekkel azt szeretnék elérni, hogy politikusok ne használhassák fel a gyerekeket biodíszletként. A pártokat pedig arról próbálják meggyőzni, hogy nyilatkozatban ítéljék el a jelenséget, és jelentsék ki, hogy távol tartják magukat ettől.

Bár jelenleg nincsen kampányidőszak, a kérdés ugyanúgy feltehető most is. Van-e helye oktatási intézményekben politikusoknak, fotózkodhatnak-e gyerekekkel politikusok bármikor is?

Korábban több cikkben is foglalkoztunk a témával. A teljesség igénye nélkül néhány cikket  kiemelünk:

Gyerekekkel kampányol a Fidesz-KDNP

Lábbal tiporja a kecskeméti Fidesz-Kdnp a gyerekek jogait

Kézfogós kampányfotó készült Szeberényiről, ahol gyerekekkel találkozott

Gyerekekkel fotózkodott Szemereyné Pataki Klaudia polgármester

Nem mindig volt politikus ezen az eseményen

Tavaly is volt ugyanilyen rendezvény a Vásárhelyiben, akkor nem volt ott politikus. Ez a fotó akkor készült:

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Tudok a gyerekek fejével gondolkodni” – így tervezte meg Katkics Tamás Kecskemét legújabb bölcsődéjét

„A gyerekek még úgyis a mesék világában élnek, hátha a csoportszoba lesz majd a palotájuk, a kastélyuk vagy éppen...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version