fbpx
14.5 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Lábbal tiporja a kecskeméti Fidesz-Kdnp a gyerekek jogait

- Advertisement -

A gyerekek közti kampánytevékenyég gátlástalanul folytatódik a kecskeméti Fidesz-Kdnp részéről. Úgy tűnik, hogy csak kamu szöveg, hogy náluk a gyerekek az első. Ha így lenne, tiszteletben tartanák a jogaikat, és nem tipornák azokat lábbal napról napra. Korábban több esetet is felsoroltunk, amikor az elmúlt napokban gyerekekkel kampányoltak, most újabb esetre derült fény.

Szamler László balra, Bogasov István jobbra/hiros.hu ( takarás általunk )

Szamler László sokszoros visszaeső, ezúttal is gyerekek között fotózkodott, most egy alapítvány mögé bújva, mondván ő volt a beszélgetés moderátora ( így tudósított a hiros.hu ). Nem hisszük, hogy ő lenne az egyetlen ember az alapítványban, tehát feltűnése a kampánynak tudható be.

Többszörös elkövető Bogasov István is, aki most is szót kapott. Új elem viszont Nemcsik Mátyás, aki a leghátsó sorban megbújva figyelte a globális környezeti problémákról folyó beszélgetést.

hiros.hu ( takarás általunk )

Az alapjogok biztosa korábban azt kérte a jelöltektől, hogy

..a kampány során tartózkodjanak a gyermekek szerepeltetésétől rendezvényeiken, a velük és róluk készült képek kampánycélú felhasználásától, illetve az iskolák és óvodák népszerűségnövelő szándékú látogatásától.

Hasonló cikkünk:  Lefotózták a Fidesz leendő képviselő-jelöltjeit, a "stylist" az önkormányzat kommunikációs vezetője volt

A jogaszvilag.hu pedig elmagyarázta, miért jogsértés gyerekek között kampányolni.

“Az Alaptörvény rögzíti, hogy minden gyermeknek joga van a megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez szükséges védelemhez és gondoskodáshoz, a szülőknek pedig joguk van megválasztani a gyermeküknek adandó nevelést. A gyermeket főszabályként minden olyan alapjog megillet, mint bármely más embert. Biztosítani kell az életkoruknak és szükségleteiknek megfelelő feltételeket a fejlődéshez, a felnőtté váláshoz; a szülők, a család, az állam és a társadalom valamennyi tagja köteles tiszteletben tartani a gyermek jogait. A gyermeket életkortól függetlenül, feltétel nélkül megilleti az egyenlő emberi méltóság, ennek értelmében a gyermek alany marad, és senki számára sem válhat eszközzé vagy tárggyá. Kampányeszközként való felhasználásuk éppen ezt a jogot sérti meg, teszi a gyermeket a jog alanyából a pártpolitika tárgyává.” 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...