fbpx

FRISS HÍREK

Vissza a múltba?: Hivatali irodájában tartott pártértekezletet Mák Kornél

- Advertisement -

Mák Kornél a Bács-Kiskun Vármenyei Közgyűlés egyik alelnöke, aki ebben a minőségében hivatali irodát kapott a megyei önkormányzat épületében. Jól ismerheti ezt az irodát, aki követi a politikus Facebook oldalát, hiszen sok fotót közölt már onnan. Hol polgárőrökkel találkozik itt, hol polgármesterekkel, hol valamilyen delegációd fogad. Rendszeresen dokumentáltatja munkáját, így a Facebook oldala tele van saját magával: rendezvényen ül, eseményen eszik-iszik, ünnepségen találkozik emberekkel, egyeztet, ott van, szerepel, beszél, megtekint.

Legutóbbi irodás fotójához azt írta:

„KDNP Kecskemét városi szervezetének vezetőségi megbeszélése…”
A fotón pedig ott ülnek Mák Kornél körül néhányan, köztük Fekete Gábor városi önkormányzati képviselő, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője. És ami igazán érdekes és ezért született meg ez a cikk, hogy erre a megyei önkormányzat épületének egyik alelnöki szobáját használták. Olyan ez, mintha bármelyik polgármesteri hivatal polgármesteri vagy alpolgármesteri irodájában egy politikai párt ülésezne. Volt ilyen időszak, amikor így mentek a dolgok. A rendszerváltás előtti időkről beszélünk, és a megyei önkormányzat épülete adott is helyet akkoriban pártértekezleteknek, miután pártházként üzemelt.
De megszűnt az az időszak – papíron mindenképpen-, és ha bár igény lenne talán az egypártrendszerre ismét, mégis sokan húzhatják fel a szemöldöküket egy olyan fotóra, amelyen egy párt vezetősége egyeztet egy állami, megyei vagy városi intézmény egyik irodájában. Látjuk azonban, hogy ez megtörtént.

Mák korábban nyilvánosan nehezményezte, hogy a KecsUP úgy cikkez, hogy őt meg sem kérdezi, most viszont nem kaptunk válaszokat

Az esetről kérdéseket küldtünk Mák Kornélnak (aki egyébként a KDNP városi szervezetének elnöke is), de válaszokat nem kaptunk. Ami már csak azért is érdekes, mert márciusban szintén egy posztban nehezményezte, hogy a KecsUP nem kérdezte meg őt és Leviczky Cirillt azzal a cikkel kapcsolatban, amelyben azt írtuk le, hogy a Schadl-Völner ügy nyomozati anyagában szerepel a nevük. De nem gyanúsítottként, csupán csak beszéltek róluk az ügy mostani vádlottjai. Ezért sem tartottuk fontosnak megkérdezni őket, hiszen ahogy a cikkben ki is emeltük, nem lettek gyanúsítottjai az ügynek. Ugyanakkor amiért írtunk erről, annak az volt az oka, hogy bemutassuk, hogy milyen körökben mozogtak az ügy kecskeméti vonatkozású vádlottjai. Most tehát itt volt az alkalom, hogy kifejtse véleményét Mák Kornél, mégsem tette. Egyébként Mák Kornélnak és Leviczky Cirillnek máskor is küldtünk kérdéseket -és egy-egy kivétellel- nem kaptunk válaszokat.
A következő kérdéseket tettük fel Mák Kornélnak a hivatali irodában tartott pártértekezlet kapcsán:
– Mi indokolta, hogy az Ön önkormányzati hivatali szobájában pártértekezletet tartsanak?
– Nem tartja-e kifogásolhatónak, hogy a hivatali idejében (ha így volt) egy poltikai párt ügyeit intézze?
– Nem tartja-e kifogásolhatónak, hogy egy politikai szervezet egy önkormányzati hivatalban ülésezzen?
– Miről tartottak megbeszélést?
– Van-e a KDNP-nek irodája Kecskeméten? Miért nem ott tartották a megbeszélést?
– Nem sejlik-e fel Önben az egypártrendszer időszaka, amikor hivatali önkormányzati irodában politikai párt értekezletét tartották?

Dobos József a KDNP-be tart? Választ erre sem kaptunk

Ha már a KDNP helyi elnökének írtunk levelet, szerettük volna megtudni, van-e valóságalapja azoknak a hozzánk is eljutott (és erről beszélt a kecskeméti MSZP-be igazolt Csintalan Sándor is) pletykáknak, amelyek szerint az MSZP-t és az ellenzéki városi közgyűlési frakciót otthagyó Dobos József a KDNP felé közelít. Kérdeztük, hogy volt-e erről formális vagy informális beszélgetés. Miután az egész levélre semmilyen reakciót nem kaptunk, így erre a kérdésünkre sem jött válasz.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...