fbpx

FRISS HÍREK

Ismét Kecskemét a legélhetetlenebb megyeszékhely

- Advertisement -

Újra elkészítette a rangsort az MBH Jelzálogbank, ebből az derül ki -egy bizonyos szempontrendszer szerint-, hogy 2022. után

2023-ban is Kecskemét a legélhetetlenebb megyeszékhely.

A szakértők ezúttal is az oktatás, az egészségügy, a kultúra, a bűnözés, a munkaerőpiac, a vásárlási lehetőségek és a lakóingatlanok megfizethetősége alapján vizsgálták a megyeszékhelyeket, a fővárost és a járásokat. Miközben az látszódik, hogy több városnak is sikerült javítania a helyzetén, Kecskemét ezúttal is a lista végén szerepel.

Az elemzés azt írja, hogy

A NAGYVÁROSOK AZ INFRASTRUKTURÁLIS LEHETŐSÉGEKBEN ÉS AZ OKTATÁS, A KULTÚRA, AZ EGÉSZSÉGÜGY ÉS A MUNKAERŐPIACI JELLEMZŐK TERÉN JOBBAK, DE PONTSZÁMAIKAT VISSZAHÚZZA A BŰNÖZÉSI ÉS MEGFIZETHETŐSÉGI MUTATÓ.

Kecskemét az utolsó

A VÁRMEGYESZÉKHELYEK KÖZÖTT (BUDAPESTTEL EGYÜTT) A FŐVÁROS VEZET, AMELYET TAVALYHOZ HASONLÓAN VESZPRÉM KÖVET A MÁSODIK HELYEN.

A hetedik helyről a harmadikra lépett előre Pécs, Győr pedig visszacsúszott a negyedik helyre. Visszaesett a rangsorban a tavalyi negyedik Debrecen, amely idén a 11. helyet szerezte meg, a város szinte minden mutató esetében vesztett pontot. Szeged a korábbi 12. helyről a hatodikra jött fel 2023-ban, miután kiemelkedően javult a bűnözési pontszáma. Szintén sokat javult Eger helyezése, a 2022-es 14. helyett idén a nyolcadik lett, szintén a csökkenő bűnözésnek köszönhetően. A listát ezúttal is Kecskemét zárja, előtte azonban most Békéscsaba áll, amelyet Nyíregyháza előz meg. Budapest továbbra is jelentősen magasabb pontszámmal rendelkezik, mint a vármegyeszékhelyek, a harmadik helyezettől azonban hajszálnyit csökkent a relatív különbség, és Kecskemét is 46 pontot szerzett a tavalyi kevesebb mint 40-nel szemben – számol be a Portfolio.

Hasonló cikkünk:  "Drasztikusan nagy változtatásokban gondolkodunk" - részletesen is beszámolt terveiről a kecskeméti közlekedést megreformálni vágyó aktivista

Két megyei járás is a TOP 20-ban

Viszont a járások tekintetében éppen belefért a TOP 10-be a Bácsalmási Járás, és a TOP 20-ban a 18. helyen ott van még egy megyei térség, a Jánoshalmai Járás.

Olvasóinknak korábban lesújtó volt a véleménye Kecskemétről

A KecsUP sokszor foglalkozott már Kecskemét élhetőségével, és beszámoltunk arról is, hogy a kecskemétiek egy része mit gondol a városról. Egy alkalommal egy Kecskemétre költözni szándékozónak segítettek olvasónk a felhívásunkra. Lesújtó véleményeket mondtak Kecskemétről.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...