fbpx
11.8 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Cikkünk után burkolatjavítási munkákba kezdtek a Bethlen körúton

- Advertisement -

Múlt pénteken írtunk arról, hogy a városi kezelésben lévő Bethlen körút olyan, mint egy rodeópálya, amely hemzseg a veszélyesen mély kátyúktól és gödrös, nyomvályús úton kell manőverezniük az arra közlekedőknek. Jó hír számukra, hogy az útjavítók csütörtökön sok géppel vonultak fel a Bethlen körút Rákóczi úti csomópontjától a Ceglédi úti csomópontjáig tartó szakaszán. A következő két napban a körút két szélső sávján burkolatjavítási munkákat végeznek, így ezeket lezárják.

November 25-én szombaton történik a csomópontok és a keresztutcák kihajtóinak karbantartása. Reggel 7.00-től a Rákóczi úti kereszteződésben a vasútállomás felé nem lehet majd behajtani. A buszok megváltoztatott útvonalon közelítik meg az állomást. Személygépjárművel tilos a ki- és behajtás ezen a szakaszon. A P+R parkolót és a vasútállomást a Noszlopy Gáspár park felől lehet megközelíteni. Az útkarbantartás ideje alatt a kerékpáros és gyalogos forgalom zavartalan marad. A menetrendet érintő változásokról a busztársaságok tájékoztatják a lakosságot – közölte a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft.

A Bethlen körút teljes rekonstrukciója már 2018-ban is napirendre került, akkor a Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottság el is fogadott egy három éves útfelújítási és útépítési ütemtervét 2019-től 2021 végéig. Ebben szerepelt többek között a Bem utca és a Ceglédi út közti körúti szakasz is, azzal a megjegyzéssel: „pénzügyi fedezet függvényében”.

Az utak rossz állapota örökzöld téma Kecskeméten, a közlekedésben résztvevő autósoknak, kerékpárosoknak és gyalogosoknak egyformán kihívás: hol a kátyúkkal, hol a kopott felfestésekkel, hol a megoldatlan csatlakozások hiányával küzdenek. Az utak ügye a városi közgyűlésben is gyakran napirendre kerül, ezen a frakciók össze is vitáznak. Az egyik fél védi az elkészült utakat, a másik fél hiányolja az elmaradtakat, ahogyan ez történt az októberi közgyűlésen is, amiről a Bethlen körút, a városi kezelésben lévő rodeópálya cikkünkben írtunk részletesen.

Ön melyik utat újítaná fel? Hová menjünk a kameránkkal?
  • Adj hozzá további lehetőséget...
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...