fbpx

FRISS HÍREK

A Kétfarkú Kutya Párt rajzfilmfigurás betonbigyói miatt került vitába Kopping Rita és Szamler László

- Advertisement -

A Kétfarkú Kutya Párt kitört mesefigurás parkolásgátlóin csattant össze a közösségi oldalon Kopping Rita ellenzéki és Szamler László kormánypárti képviselő. „A Széchenyi sétányi ikonikus rajzfilmfigurás parkolásgátlók közül több is, sajnálatos módon, gázolás áldozatává vált. Értetlenül állunk a vandál cselekedet felett” – számolt be a károkozásról múlt pénteken a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. A nyolc színes betonoszlopból három tört ki, de az állaguk miatt a balesetveszély elkerülése érdekében végül mindet polleroszlopokkal váltották fel, annak ellenére, hogy a környékbeli kisgyermekek és a KVÜ munkatársai is kedvelték a kedves kis figurákat – derült ki a városi cég posztjából, amely után a Fidesz és a DK politikusa között vita alakult ki.

A hírt a kormánytól nem független baon.hu írta meg elsőként a KVÜ posztja alapján, amiből a cselekmény summázatán kívül arról már nem esett szó, hogy miért és miként és kik által kerültek a mesefigurák a szürke, kopott betonoszlopokra a panelépületek tövében a Széchenyi sétányon.

Közismert, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) kecskeméti „passzivistái” gyakran szerveznek olyan barkácsolós délutánokat, amikor kalapálnak, fűrészelnek vagy netalántán szürke „betonbigyókra” festenek mesefigurákat, ahogy elnevezték a parkolásgátló betonlapokat. A politikacsinálásnak valóban nem ez a szokványos módja, de mint az látható, így is elérhető a köz figyelme. 2021 októberében is ezzel a céllal találkoztak „amatőrök és profik” a Széchenyi sétány nyolc parkolásgátló oszlopánál, hogy „ikonikus rajzfilmfigurákkal” színesítsék meg az egyébként megroggyant teret, ahol hosszú ideje már, hogy a padokról az ülőkék eltűntek, vagy eltörtek. A kutyapártiak ezt videóban is megmutatták.

A városi cég és a passzivisták között kisebb polémia is kialakult. A Kutya Párt képviselői szerették volna elkérni a leváltásra ítélt mesefigurás betonoszlopokat, amire elmondásuk szerint ígéret kaptak, de mire a helyszínre érkeztek, az épen maradtak már szét voltak verve, és csupán az a három maradt meg, amit az autós kidöntött – számolt be közösségi oldalán az MKKP.

Az MKKP kecskeméti szervezete a következő kommentet írta Facebook oldalán a helyszínen készült fotóhoz: „Ennyit az óvatosságról… „

A figurás betonbigyók körüli vita azonban itt nem állt meg. Kopping Rita, a városrész önkormányzati képviselője nyílt levélben fordult Szamler Lászlóhoz, amiben arra kérte képviselőtársát „hogy a választókerületemben, az általam elindított és felvállalt dolgokba ne avatkozzál bele” –  írta az ellenzéki Szövetség a Hírös Városért frakció tagja. Kopping magyarázatul leírta, hogy december 14-én a KVÜ intézkedését kérte a megrongált parkolásgátlók javítása érdekében. Ezeket ugyan már megmenteni nem tudták, de jelezte, hogy az eltávolított mesefigurás betonoszlopok helyére kihelyezett polleroszlopok köré, „az aszfaltra készítünk kárpótlásként valamilyen grafikát”. Majd a poszt így folytatódik: „Megdöbbenve hallottam, hogy Te ebbe az egészbe úgy avatkozol bele, hogy az általam felvállalt ötletet akarod megvalósítani. Ez véleményem szerint egy inkorrekt, elfogadhatatlan dolog. Kérlek, hogy ebben a témában állítsd le magad! – zárta nyílt levelét Kopping Rita.

Hasonló cikkünk:  Átadás közeli állapotban a homokbányai P+R parkoló, de vajon kihasznált lesz-e?

Szamler László az ellenzéki képviselő posztja alatt is, és a politikusi oldalán is reagált. A Fidesz politikusa pontokba szedve többek között ezeket írta Koppingnak szegezve: „Amiről Ön ír, az még gondolat szintjén sem merült fel bennem, nemhogy bárkivel erről beszéljek”. És „mielőtt kellemetlen helyzetbe hozza saját magát, informálódjon hiteles forrásból”, illetve, hogy: „Van feladat, amit felvállaltam és érinti az Ön körzetét – hamarosan olvashatja az oldalamon, de ez nem az Ön jóváhagyásával tönkrevágott köztéri alkotásokról szól, ami egyébként az én véleményem szerint is kedves színfoltja volt a Széchenyivárosnak. Kár, hogy hozzájárult a felszámolásukhoz” – írta a kormánypárti politikus.

Gázolás után / Fotó: Kopping Rita Facebook oldal

Kopping Rita Szamler Lászlóra még replikázott, amiben így felelt: „Mint kiderült, semmilyen alappal nem rendelkeztek ezek a betontömbök. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem serült meg egyetlen gyermek sem. A Városüzemeltetésnek egyenlőre ez a lehetősége volt. Ráadásul ezekhez az új oszlopokhoz nem szabad hozzányúlni, nem veszítheti el a láthatóságát. Ezért beszéltük azt meg, hogy az aszfaltra fogunk festeni valami kedves figurákat.” Az ellenzéki képviselő a válaszkommentjét azzal zárta, ha a kormánypárti képviselő tervezne valamit a 4. számú választókerületben, akkor azt előtte egyeztessék, még akkor is, hogy hamarosan jönnek a választások, amin Szamler is várhatóan jelöltként vesz részt.

A Széchenyi sétány ikonikus rajzfilmfigurás viharvert parkolásgátlói közül három maradt meg, amiket az MKKP tagjai egy kecskeméti szőlőskertben állítottak fel.

A három viharvert „túlélő”, amit az MKKP elszállított a szőlősbe / Fotó: MKKP Kecskemét Facebook oldal

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...