fbpx

FRISS HÍREK

A szolnoki polgármester szerint nem engednek veszélyes üzemet a városba, holott már működik egy ilyen

- Advertisement -

Szalay Ferenc szolnoki polgármester olyat válaszolt egy képviselői kérdésre, ami nem bizonyult igaznak. A Szol24 felteszi a kérdést: hogyan lehet megbízni egy olyan polgármesterben, aki a saját települése lakóinak vélhetően nem mond igazat?

Miskolczi László, a Momentum szolnoki polgármesterjelöltje arról érdeklődött Szalay Ferencnél egy akkumulátorgyár kapcsán, hogy: „pontosan Szolnokon hol fog a gyár megépülni, illetve, ha megépül, akkor abban az esetben magyar, vagy külföldi gazdasági migránsokat fognak-e majd foglalkoztatni?”

A polgármester válaszában elmondta:

“Ide, a városba nem engedünk be olyan céget, amelyik az itt élők biztonságát veszélyeztetné.”

Azonban Szolnokon az ipari parkban már jó ideje működik egy veszélyes üzem, amit maga az érintett tüntetett fel. Ez az üzem, ahogyan az ismertetőtáblán is olvasható, Seveso III-as besorolású felső küszöbértékű veszélyes üzem. Hogy mi is az a Seveso, arról itt olvashat.

Hasonló cikkünk:  A harmadik hatalmi ágban dolgozók együtt kongatják a vészharangot

Szalay elmondta azt is, hogy nem tárgyal akkumulátorgyárral, ami akár igaz is lehet, hiszen nem az ő legfőbb feladata befektetőt keresni, erre megvan az adott minisztérium. Vagyis akár “készen, letárgyalva” is kaphat egy ilyen gyárat bármely település, akár Szolnok is.

A lap megjegyzi, hogy semmilyen módon nem állítják, és nem is feltételezik, hogy az érintett gyár veszélyeztetné a lakosság biztonságát. Csak közölték a saját magára nézve kötelezően közzétett besorolást, hogy felső küszöbértékű veszélyes üzem.

A cikket a Szol24 és a KecsUP együttműködésének keretében szemlézzük, a teljes cikket itt olvashatja.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...