fbpx
11.8 C
Kecskemét
2024. február 26., hétfő

FRISS HÍREK

Az új focipálya elkészültéig fóliával védik az esőtől a Széktói stadion gyepszőnyegét    

- Advertisement -

A KTE focipálya közérdeklődésre számot tartó ügy. Miután a lila-fehérek legyőzték a Fradit, több kormánypárti lap is sajtótámadást indított a Kecskemét ellen a pálya rossz minősége miatt. De visszatérő téma a Széktói stadion a városi politikában is. Mikor kap a városi tulajdonú ingatlan játéktere új gyepet, ami a kiadós esőzések után nem válik sártengerré? – szegezték egyre gyakrabban a szurkolók kérdésüket a klubnak és a városvezetőknek egyaránt.

A választ végül megkapták a szurkolók és a játékosok is. A most zajló bajnokság végén  kompletten kicserélik a játékteret, az új pálya már fűtéssel, vízelvezetéssel, öntözőrendszerrel lesz ellátva – jelentette be a múlt hónapban Filus Andor, a Kecskeméti TE ügyvezetője és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. A kecskeméti önkormányzat önrésszel száll be a felújításba, 336 millió forintot szán az új pályára, amiről a közgyűlés a soron következő decemberi közgyűlésén dönt (az egész munka nagyságrendileg 700 millió forintba fog kerülni, a költségek 70 százalékát cégek TAO-felajánlásai révén fedezik, a maradékot saját forrásból a város biztosítja).

Addig is fóliával védenék meg a pályát

– Csütörtök óta sok csapadék esett le országosan, így Kecskeméten is, klubunk pedig igyekezett a lehető legjobban megvédeni a pályát az időjárás viszontagságaitól, erre már a hét elején elkezdtünk felkészülni. Kezdésként a teljes gyepszőnyeget lefedtük, még a nagy esőzések kezdete előtt – mondta el Filus Andor, a KTE ügyvezetője, miután a klubhoz sokan azzal fordultak, hogy a sok csapadék mennyiben befolyásolhatja az MTK elleni bajnokit.

Hasonló cikkünk:  Közel negyven éves magyar rekordot döntött meg a kecskeméti futó

Úgy fest, hogy a mérkőzésnek nincs akadálya. Péntek kora délutánra elállt az eső. Megindult a fóliáról a csapadék eltávolítása, illetve a víz elszivattyúzása, adta hírül a KTE.

A kommentelő lelkes szurkolók között volt olyan, aki felvetette: ha legközelebb ilyen helyzet áll elő, szóljon és hirdesse meg a klub, biztosan sokan szívesen segítenének, akár májustól a pálya felújításában is, főleg ha ezzel költséget is meg lehetne takarítani.

A vármegyei Prima díjban részesült Szabó István legénysége szombaton az OTP Bank Liga 15. fordulójában az MTK együttesét látja vendégül a Széktói Stadionban 13:00-tól.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Kamu igazoltatásokkal csaltak ki TAO-pénzeket a KTE kézilabdacsapatánál

A Magyar Narancs csütörtöki lapszámában megjelent cikk szerint jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és többrendbeli személyes adattal való...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...