fbpx

FRISS HÍREK

Támadást indított a Kecskemét ellen a NER-sajtó a Fradi-verés után

- Advertisement -

Összecsengő cikkek jelentek meg a NER-sajtóban a hétvége után, amikor is a Kecskemét többedjére is legyőzte a Ferencvárost. Mintha mentegetni akarnák a Kubatov-alakulatot, vagyis azt az FTC-t, amelynek Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója az elnöke. A Fradinak a KTE ellen a legrosszabb a mérlege, mondhatni a lila-fehérek a mumusai. A 12 csapatos NB1 bevezetése óta Kecskeméten nem tud győzni a Fradi. És ezzel a Széktói Stadion az egyetlen ilyen hely az FTC számára. A legutóbbi meccs után is vereséget szenvedve mentek haza a fővárosba. Pedig a legtöbb előzetes elemzés azt mondta, hogy csoda lenne, ha most sem győzne a fővárosi klub. Merthogy a KTE visszaesett, és kulcsfontosságú játékosai hiányoznak. Ennek ellenére, vagy ezzel együtt, a KTE elverte a Fradit 2:1-re.

A fővárosi szerkesztésű NER lapok nem is hagyták szó nélkül az esetet. Ha már játékban nem tudtak a vidéki csapat fölé kerekedni a labdarúgók, akkor megpróbálják szavakkal csökkenteni az újabb vereség súlyát. Végül is lényegében az Origo és a Mandiner is arra jutott (a Mandiner igazából csak kérdésekben utalgatott), hogy ilyen esőzés után, ilyen mély és saras pályán eleve nem szabadott volna megrendezni a mérkőzést.

Az Origo egyenesen kecskeméti botrányról ír

Csakhogy nem a KTE döntött arról (és nem a csapatok szoktak), hogy a meccset márpedig megtartják. Hanem a labdarúgó szövetség megfelelő emberei. Ezt leverni a KTE-n nem igen lehet. Ezért aztán egyenesen azt olvassák a kecskeméti klubvezetés fejére, hogy semmit nem tett azért, hogy jobb legyen a pálya. Legalábbis az Origo. Sőt, mint írják, a KTE edzője még azt is bevallotta, hogy edzeni sem tudtak a pályán, bezzeg a mérkőzést azon kellett játszani. Itt jön elő a vízelvezető rendszer, amelyről azt írja a lap, hogy kötelező lenne, mégsincs a Széktói Stadionban, vagyis egyetlen NB1-es mérkőzés lejátszására sem alkalmas a pálya. Így aztán a zöld-fehér szívű kommentelők (és talán többen politikai alapon is) nekiestek a kecskeméti pályának, és lett az birkalegelő, dagonya, rét, minden, csak nem focipálya.

És ha ez nem lenne elég, akkor jön itt még egy „mi lett volna, ha” elemzés is. Mégpedig az, hogy a hazai Szalai Gábornak piros lapot kellett volna adni egy szabálytalanságért, de ki tudja miért, nem történt meg. És itt megy a mutogatás a bíróra és a videóbíró rendszer gárdájára is.

Hasonló cikkünk:  Hirtelen "sivatag" közepén találta magát a béka

Az Origo végül azzal zárja a cikket, hogy akik annyira örülnek, hogy milyen izgalmas lett a bajnokság, azok gondolkodjanak el azon, hogy

„mennyire csak a szerencsén múlt, hogy a Fradi játékosai megúszták sérülés nélkül a kecskeméti mérkőzést. Annak a csapatnak a játékosai, akik csütörtökön a Genk ellen azért is küzdenek, hogy egy esetleges győzelemből az egész magyar labdarúgás profitáljon.”

A Mandiner szerint súlyos kérdések merültek fel

A másik NER-es lap, a Mandiner szerint csak zárójeles „futballmérkőzés” zajlott Kecskeméten. Ami nyilván arra utal, hogy amennyiben nem is valódi, akkor ez a vereség lényegében nem is olyan, mintha valódi lett volna. Odáig megy a lap, hogy azt kérdezi a cikk címében, hogy idáig süllyedt az NB1? A Mandiner lényegében az Origo több órával korábbi cikkének állításait kérdésekbe foglalva terjesztette tovább.

1. Miként engedélyezték a meccset?

2. Ha már engedélyezték, a KTE miért nem tett meg mindent, hogy jobb legyen a pálya minősége?

3. Ha edzésre sem volt alkalmas a pálya, miért nem lehetett halasztani?

4. A KTE miért nem egyezett bele a halasztásba, elkerülve a lehetséges sérüléseket, hiszen a KTE érdeke is, hogy a Fradi a legerősebb csapatával szerepeljen a nemzetközi meccseken.

5. Miként lehetséges, hogy Kecskeméten nem kezdődött el a vízelvezetés megoldása?

6. A KTE miért nem albérletben játssza le a hazai meccseit, ott, ahol van vízelvezetés?

7. Miért nincs a stadionban olyan műfüves pálya, amin nagy esőzéskor lehetne játszani?

8. Miért nem állították ki a szabálytalankodó hazai Szalai Gábort?

Vagyis az újabb Fradi vereség után megy a mutogatás a pályára, a bíróra, a videóbíró gárdájára és a KTE vezetésére. Csakhogy a KTE csapata is ugyanazon a pályán játszott (sőt, győzött), amelyen a Ferencváros is. A körülmények ugyanolyanok voltak mindkét csapatnak. Mint ahogy az Origo a cikke elején írja, érthető, és elfogadható, hogy a KTE megérezte, hogy a mély pályán legyőzheti a Fradit. Itt, Kecskeméten pedig érthető (legalábbis e cikk szerzője érti), hogy a fővárosi NER sajtó igyekszik mentegetni a fővárosi fideszpártigazgatós Kubatov Gábor alakulatát.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...