fbpx

FRISS HÍREK

Túladna a város a Gizella téri ingatlanon és még keresi gazdáját a bezárt Csongrádi úti óvoda

- Advertisement -

Több városi tulajdonban álló ingatlant értékesítene a kecskeméti önkormányzat, köztük a tavaly bezárt Csongrádi úti óvoda épületét, és a hosszú ideje üresen álló, Gizella tér 1. szám alatt lévő társasház I. emeleti, 352 nm-es ingatlanrészt. Az 1304 négyzetméter alapterületű volt óvodát minimálisan bruttó 98,7 millió forintért, míg a műkertvárosi ingatlant nettó 36 millió forintért adnák el.

A Gizella téri épület helyzete évek óta húzódik, ami nem nevezhető sem tisztán üzlethelyiségnek, de társasháznak sem. A városi tulajdonú KIK-FOR Kft. már a 2022. évi üzleti tervében is megjegyezte, hogy az épület leromlott műszaki állapotát figyelembe véve a hasznosítása és bérbeadása is igen nehéz, a kereslet iránta igen csekély.

Már történelem, de az idősebb műkertvárosi lakók még emlékezhetnek két vitára is, ami a Gizella téri épülettel kapcsolatos. 1979-ben a megyei könyvtárigazgató azt kifogásolta, hogy a nem régóta működő műkertvárosi fiókkönyvtár nem a követelményeknek megfelelően épült, ugyanis a szükséges minimum 80 négyzetméter alapterülettel szemben mindössze 26 négyzetméter állt csak az olvasók rendelkezésére. A másik vita már az ezredfordulón tört ki, amikor a kecskeméti német és a cigány kisebbségi önkormányzat a Gizella téri épület egész felső szintjét szerette volna megkapni, annak ellenére, hogy ekkor még itt működött a könyvtár. A könyvtárat végül csak kiköltöztették, és helyére beköltözhetett néhány évre a helyi cigány kisebbségi önkormányzat.

Hasonló cikkünk:  Még egy kis Hülye Járás, ha eddig lemaradtál volna (videó)

Az épület felső szintje évek óta üresen, fűtetlenül áll, ahogy a környék is hagy maga után némi kívánni valót. A Gizella tér egykor a Műkertváros központja volt, piaccal, boltokkal, vendéglátóipari egységgel. Kocsma ma is üzemel, ahogy dohánybolt is, és itt található a körzeti orvosi rendelő is, de a kisebb alapterületű boltok közül több is felújításra, kiadásra vár.

Aki pályázna a Gizella téri ingatlanrészre annak legkésőbb 2024. március 04. 14:00 óráig kell befizetni a KIK-FOR Kft. bankszámlájára az 500 ezer forintot, mint bánatpénzt. A részleteket ide kattintva olvashatja.

A Csongrádi úti óvoda bezárásáról és eladásáról egy éve határozott a városi közgyűlés. A városvezetés az ingatlan eladását azzal indokolta, hogy az épület nagyon rossz állapotban van, de sem saját forrás, sem uniós pályázat nincs a felújítására, és olyan kevés óvodás korú gyermek születik (és egyre több egyházi és magánóvoda nyílt a városban), hogy végül muszáj volt racionalizálni az önkormányzati óvodai férőhelyeket. A volt óvoda épületéért az ajánlatokat legkésőbb 2024. április 30-ig lehet benyújtani, személyesen Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata címére.

Bezárt 2023-ban a Csongrádi utcai óvoda, a csoportok a Mátis Kálmán utcai óvodába kerültek / Fotó: kecsup.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban (videóval)

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött a Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...