fbpx

FRISS HÍREK

A Belügyminisztérium megkezdte a kórházak ellenőrzését

- Advertisement -

„A módszert ugyan elfogadhatatlannak tartjuk, de munkavállalók vagyunk, ha a munkáltató, az Okfő így tartja helyesnek, nem tehetünk mást, tűrjük, bár nagyon megalázó.”

A fenti idézet Dr. Rajháthy Beatrix, a Magyar Orvosok Szakszervezete (MOSZ) alelnökétől származik, aki annak kapcsán mondta el véleményét, hogy a Belügyminisztérium úgy döntött, a hatékonyabb ellátás miatt mostantól ellenőröket küld a kórházakba. A szakember hozzátette: biztosak benne, hogy így kiderül, mennyivel többet dolgoznak az orvosok.

Az Elitmed.hu nevű orvostudományi portál információi szerint a napokban ellenőrző csoportok jártak a Honvédkórházban, a Szent János Kórházban, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban, valamint Gyöngyösön, Egerben, Hatvanban, Gyulán és Hódmezővásárhelyen is. Olyan kórház is volt, ahová hajnali háromkor érkeztek az ellenőrök.

Az ellenőrzés azzal kezdődik, hogy a portán elkérik a bejelentkezéseket, ezután egy lista alapján végigjárják az osztályokat, ahol megnézik a jelenléti íveket, benyitnak a kórtermekbe és a vizsgálókba, megszámolják a betegeket.

Hasonló cikkünk:  Az egészségügyi államtitkárt nem hatották meg a lakossági panaszok az új ügyeleti rendszerrel kapcsolatban

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (Okfő) az ellenőrzésekről levélben értesítette az állami intézményeket. A cél pedig a munkafolyamatok vizsgálata, valamint nézik a betegjogok biztosítását, a betegvárakozást, a várólisták kialakulásának okait és az állami anyagi források felhasználását is. Azt is nézik, hogy egy beteg ténylegesen az osztályon van-e, és nem csak papíron számolja el a kórház az ellátását.

Ez az ellenőrzési gyakorlat legfeljebb a megfélemlítésre jó – idézi egy volt egészségügyi vezetőt a portál hozzátéve, hogy rosszat üzen az egyébként is végletekig kihajtott egészségügyi dolgozók megítéléséről.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...