fbpx

FRISS HÍREK

Az árstop nem megoldás – szakemberek szerint inkább le kellene faragni az üzemanyagok adótartalmából

- Advertisement -

Csak adócsökkentéssel nyomható le az üzemanyagár úgy, hogy ne keletkezzen zavar a piac működésében – állítja Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) főtitkára. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének (FBSZ) elnöke szerint is megvan a magyar kormány mozgástere az üzemanyagok árcsökkentésére. Nevezetesen lefaraghat az érintett termékek mintegy 50 százalékos adótartalmából.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter korábban jelezte, nem kizárt az ársapka újbóli bevezetése, de vannak más eszközök is, például az árrés szűkítése. Szerdán dönt majd a kormány, hogy lépjen-e a rendkívül magas magyarországi üzemanyagárak féken tartása érdekében.

Egri Gábor szerint az árstop megmutatta, hogy nem tudjuk magunkat ellátni, utalva ezzel a százhalombattai finomító műszaki zavaraira és a tankolás korlátozását előíró rendeletekre.

Hasonló cikkünk:  Így fedezheted fel Szlovéniát könnyedén autóval

Grád Ottó szerint a piaci működés zavarának okozása nélkül a kormány nem tud belenyúlni az üzemanyagárakba, egyedül azok adótartalmát veheti kisebbre. Szerinte csökkenthető viszont a jövedéki adó, az áfa, eltörölhető a különadó, és ekkor megmarad a normál piaci működés is.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...