fbpx

FRISS HÍREK

Munkáspárt, Kutyapárt, Fidesz-KDNP, Szövetség – ajánlásokat gyűjtenek a kecskeméti pártok

- Advertisement -

Szombaton elstartolt a kampány Kecskeméten. Megnéztük, hogy kik és hogyan gyűjtik az ajánlásokat. A jelöltek által megosztott fotók alapján az ajánlásokért a Fidesz-KDNP politikusai konkrét címekre mennek, az ellenzékiek inkább az utcáról gyűjtik azokat.

A következő szűk két hét az ajánlások gyűjtésének az időszaka, amikor a politikai szervezetek egyszerre három választásra is gyűjthetik a választók támogató aláírását, az önkormányzati, az európai parlamenti, illetve a nemzetiségi önkormányzatira. A jelöltek állítását törvény szabályozza, ahhoz, hogy valaki Kecskeméten polgármesterjelölt legyen, legalább 500 érvényes ajánlás szükséges. Az újrarajzolt kecskeméti egyéni választókerületi képviselőjelölt jelöléshez pedig legkevesebb 54 érvényes aláírást kell összegyűjteni (az 5. körzetben, a Hollandfaluban és a Széchenyiváros egy részében) és legfeljebb 70-t (a 13. körzetben, Kadafalván). Választókörzetenként átlag 60-65 ajánlással tehát bárki, aki nincs eltiltva a közügyektől, rajthoz állhat a júniusi önkormányzati választáson.

A Budai utcai piacon a Szövetség a Hírös Városért ernyőszervezet pártjai, a DK, az LMP és az MSZP jelöltjei várják az aláírókat.

Ajánlásgyűjtés a kecskeméti piacon / Fotó: kecsup.hu

Bevett régi módszere a kormánypártoknak, hogy a hivatalos aláírásgyűjtési időszakon kívül is csöngetnek az aktivistáik házról-házra, és kikérik a választók támogatását a politikai ügyekben, vagy csupán a párt és a szimpatizáns közötti „maradjunk kapcsolatban” kérdése felől érdeklődnek. Az elmúlt hetekben több olvasónk is jelezte, hogy találkoztak a belvárosban és más városrészekben is fideszes politikai aktivistákkal. Ezt megtehetik az ellenzéki pártok is, és nincs is kizárva, hogy a következő hetekben nem csak narancssárga széldzsekis csöngetőkkel, hanem más pártokéival is találkoznak a választók.

Hasonló cikkünk:  Nem az Európai Egyesült Államokra, igen az európai közös hadseregre - Vona Gábor Kecskeméten

Szemereyné Pataki Klaudia a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje és Jánosi István jelölt gyűjtik az ajánlásokat, amiről a polgármester képet is megosztott a Facebook oldalán.

Fotó: Szemereyné Pataki Klaudia polgármester Facebook politikusi oldala

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt kecskeméti „passzivistái” is felsorakoztak az ajánlásokért, ők esti és reggeli műszakban is az utcán standolnak.

A kecskeméti MKKP passzivistái az esti műszakban / Fotó: kecsup.hu

És reggel is folytatták a kutyapártiak az ajánlások gyűjtését a Budai utcai piacon.

Utat mutat az MKKP passzivistája a pulthoz / Fotó: kecsup.hu

Velük szemben a Munkáspárt is kivonult.

A Munkáspárt az EP-re gyűjti az ajánlásokat / Fotó: kecsup.hu

A Széchenyiváros politikailag kiemelt csatatér a pártok számára, a Szövetség jelöltjei megtartanák az egyéni körzetüket, a Fidesz-KDNP visszaszerezné azokat.

Kopping Rita jelöltnek gyűjtik az ajánlásokat a Szövetség aktivistái / Fotó: kecsup.hu

Az önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán a képviselőjelöltséghez és a polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlásokat május 6-án 16 óráig kell bejelenteni a helyi választási bizottságnál. Az EP-választáson indulni szándékozó pártok május 3-án 16 óráig gyűjthetik az ajánlásokat.

Kapcsolódó cikkünkben arról írtunk, hogy kik jelentették be eddig a polgármesterjelöltjüket

Elstartolt a kecskeméti kampány, mutatjuk, kik jelentették be eddig a polgármesterjelöltjüket

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...