fbpx

FRISS HÍREK

Szájer József helyet kapott a Politico tablóján, amin a legemlékezetesebb európai képviselők szerepelnek

- Advertisement -

Szájer József is bekerült a mostani ciklus legemlékezetesebb európai parlamenti képviselői közé – derült ki a Politico által közzétett tablóból, amin azok a politikusok kaptak helyet, akik valami kiemelkedőt alkottak a 2019 és 2024 közötti időszakban (akár jó, akár rossz értelemben). A magyar politikus a „legvadabb kilépő” címet nyerte el.

A Politico minden ciklusban összeállítja a valamilyen szempontból kiemelkedő politikusokat. A csapat élére Eva Kaili került, mint a legsúlyosabb korrupciós botrányban érintett személy. Díjazták a leghosszabb ideig távol lévő politikust is, aki a görög szélsőjobboldali Ioannis Lagos volt. Igaz, nem igazolatlanul hiányzott, mivel a ciklusának nagyjából a felét görögországi börtönben töltötte különféle köztörvényes bűncselekmények elkövetése miatt.

A „legvadabb kilépő” díjat kapta meg Szájer József, mert a ciklus folyamán kilépő 162 törvényhozó közül a fideszes politikus hagyta el a parlamentet a legemlékezetesebben. A 2020-as pandémiás lezárások idején Szájert elfogták Brüsszelben a belga rendőrök, amint egy szexpartiról menekült egy ereszcsatornán leereszkedés közben, és kábítószert is találtak nála.

Hasonló cikkünk:  Közép-Európa kezdi utolérni a Nyugatot boldogságban

A tablón azonban vannak kevésbé súlyos arcok is, mint például a legrövidebb ideig működő képviselő, egy skót politikus, aki 2020 januárjában került ki Brüsszelbe, és négy nap múlva már mehetett is haza, mivel az Egyesült Királyság kilépett az unióból, vagy a parlamentbe jóformán csak melegedni járó német politikus, Nico Semsrott.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...