fbpx
23.9 C
Kecskemét
2024. június 25., kedd

FRISS HÍREK

Békéről beszélnek, iszapban birkóznak – üzente a Válasszon Jövőt! – kampány Kecskeméten

- Advertisement -

21 nap múlva választ Kecskemét. A politikai plakátok lassan teljesen ellepik az utcákat. A jelöltek hívásra/nem hívásra kopogtatnak ajtónkon, népszerűsítik magukat és programjukat. Az elmúlt hét politikailag sűrű volt. Egy napon belül kampányolt a városban Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc, és lépett vissza a jelöltségétől Vancsura István, akit az ellenzéki Szövetség a Hírös Városért Egyesület indított a 3. számú egyéni választókörzetben. A Fidesz azzal vádolta a Szövetséget, hogy még 2022-ben „választási csalást követtek el”, válaszul erre úgy válaszolt a közgyűlés ellenzéki frakciója, hogy a kormánypárti Szeberényi Gyula Tamás és Jánosi István „zavaros és sunyi, sejtelmes gyanúsítgatásokat” tett, miközben ilyen nem történt. (Ha többre is kíváncsi, mit történik a választási kampányban Kecskeméten, akkor keresse a KecsUP-on a Választás ’24 rovatunkat.)

A Jobbik és a Momentum még januárban bejelentette, hogy 2019-el ellentétben 2024-ben nem kötnek együttműködést a Szövetséget alkotó többi párttal (DK, MSZP, LMP) – és külön indulnak az önkormányzati választáson. A jelöltjeik végül nem pártszövetségben (és jól ismert pártlogóik alatt) álltak a rajthoz, hanem a Márki-Zay Péter közeli Válasszon jövőt! Kiskun Lokálpatrióta Egyesület keretében, Bodrogi Tamás polgármester-jelöltet támogatva. A Kecskeméten egyébként ismeretlen új szervezet reagált sajtóközleményben az elmúlt napok helyi politikai történéseire.

Hasonló cikkünk:  A Fidesz ráerősít a kampányban a fővárosban élő kínaiaknál egy kínai nyelvű levéllel

Ez a hét sem telhetett el a kecskeméti közélet színvonaltalan hőzöngései nélkül. Legelőször a Fidesz és annak házi ellenzéke egy szavazatvásárlási botrány kapcsán estek egymásnak.” – írják közleményükben. Így folytatják:

Ezt követőn Vancsura István lépett ki a saját jelölőszervezetéből és annak frakciójából, arra hivatkozva, hogy a DK le akarja uralni a kecskeméti ellenzéket, amelyhez ő nem akar asszisztálni. Ezzel kapcsolatban a véleményünk egyszerű: Vancsura István is jól példázza, hogy nem szégyen az, ha valaki levonja a következtetéseket és visszavonul a közélettől, az új, tenniakaró, potens erőnek teret biztosítva. Szeretnénk megerősíteni, hogy a Válasszon Jövőt! Kecskemét csapata mindenkit vár, aki az elmúlt harminc év poltikáját le akarja zárni, hiszen látjuk, hogy mit hozott ez a városunkra és országunkra nézve. Mind a Fidesz mind annak házi ellenzéke ráöregedett a városra, nem értik az új kihívásokat, így nem is képesek felvenni a harcot azokkal.”

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Háromról két műszakra áll át a Mercedes-gyár júliusban, kérdés még, hány dolgozótól válnak meg

A KecsUP szerkesztősége úgy értesült, hogy a kecskeméti Mercedes-gyár július 22-től két műszakos munkarendre áll át, amely állítólag tartós...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...