fbpx

FRISS HÍREK

Adósságrendezést ígért a kecskeméti férfi, 36 károsulttól 380 millió forintot nyúlt le

- Advertisement -

Egy magát internetes oldalakon hirdető, jogász végzettségű kecskeméti férfi több mint 3000 ügyfél számára vállalta, hogy bedőlt hiteleik ügyében közvetítőként eljár a bankoknál. Négy év alatt 36 ügyfelét összesen 380 millió forinttal károsította meg, a tőlük átvett összegeket egyszerűen ellopta – közölte Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Az ügy vádlottja felfüggesztett börtönbüntetések próbaideje alatt követte el a bűncselekményeket. A vád szerint 2017 és 2023 nyara között a Magyar Nemzeti Bank engedélye nélkül ügyfelei számára pénzügyi szolgáltatást végzett. Ügyfeleitől a közvetítésért cserébe egyösszegű díjazás mellett sikerdíjra is igényt tartott.

„A vádlott a hozzá forduló és őt megbízó adósoktól – az ügy sértettjeitől – kifejezetten a tartozásuk rendezése céljából több esetben pénzt is vett át. Az ügyfelektől készpénzben kapott vagy bankszámlára átutalt összegeket azonban a férfi nem az adósságok rendezésére, hanem saját maga, illetve a cégei által felhalmozott tartozások kiegyenlítésére fordította vagy elköltötte. Azért, hogy cselekményét leplezze, hamis banki átutalási bizonylatokkal és szerződésekkel próbálta igazolni a sértettek felé, hogy pénzüket a célnak megfelelően használta fel” – mondta el dr. Négyessyné dr. Bodó Marianna főügyészségi csoportvezető ügyész, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Hasonló cikkünk:  A hazai médiavilág legismertebb arcaival találkozhatsz a KecsUP Országos Sajtónapján

Mint tőle megtudtuk, a jogász végzettségű férfinak amiatt is felelnie kell, mert 2023 augusztusában a cége bankszámláját átengedte egy magát banki ügyintézőnek kiadó csalónak, aki a bűnös úton megszerzett pénzt a vádlott bankszámlájára utaltatta. A vádlott az első alkalommal jóváírt közel 4 millió forintot készpénzben felvette és átadta a megbízójának. A számlájára ezután érkezett 7 millió forinttal azonban nem számolt el az ismeretlen bűntársa felé.

A vádlott a felhalmozott tartozásai miatt, a folyamatosan érkező sértetti panaszok nyomására feljelentette magát a rendőrségen.

A Kecskeméti Járási Ügyészség a büntetett előéletű férfit üzletszerűen elkövetett sikkasztás és pénzmosás bűntette mellett jogosulatlan pénzügyi tevékenység vétségével vádolja. Börtönbüntetést indítványoz neki a vádhatóság, és hogy a korábbi büntetését is utólag hajtsák végre. A férfi letartóztatásban van, a büntetőügyet a Kecskeméti Járásbíróság tárgyalja majd.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Alá kellett dúcolni a mentőfeljárót és a rendelőintézet gyalogos feljáróját a kecskeméti kórházban

A mentőfeljárót fémoszlopokkal, míg a rendelőintézethez felvezető gyalogos feljárót egyelőre fagerendákkal támasztották alá. Elég nagy foltokban kilátszik a vasbetonszerkezet. Olvasónk...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...