fbpx
18.9 C
Kecskemét
2024. július 7., vasárnap

FRISS HÍREK

A beteg unokaöccseit egyedül nevelő Nándit támogatják a Mélymerülés aktuális lapszámának bevételéből

- Advertisement -

Nagy érdeklődés mellett mutatták be a Mélymerülés utcalap idei második lapszámát szerda délután a kecskeméti Veloroom Bike & Caféban. A 13. magazinszám bevételéből Nándit, a májbeteg unokaöccseit egyedül nevelő kecskeméti fiatalembert támogatják, akinek történetét már a KecsUP Peremhelyzetek rovatában mi is megírtuk.

A megjelentek a rendezvény kezdéseként Csekő Sándor kivételes gitárjátékát élvezhették. Ezt követően a lap három szerkesztője –  Kriston-Vízi József főszerkesztő, A. Fehér Vera vizuális és képzőművészeti szerkesztő és Libor Zoltán irodalmi szerkesztő – mutatták be röviden az aktuális lapszámot egy slide-show kíséretében, illetve tájékoztatták a közönséget a mostani kedvezményezett kilétéről.

Ezúttal a támogatást a beteg unokaöccseit rokkant nyugdíjból, egyedül nevelő Nándi fogja kapni.

A különböző magán- és közösségi adományokból, valamint a helyszíni vásárlások révén származó támogatásokból eddig mintegy 300.000 forint gyűlt össze erre a nemes célra.

Az összeg a Medina Adományboltokat működtető alapítvány segítségével kerül felhasználásra, a gyerekek számára fontos és hasznos dolgok beszerzésével.

Hasonló cikkünk:  Lehet-e tenni bringás teljesítménytúrával a kirekesztés és az ítélkezés ellen?

Fotó: Veloroom Bike & Café belváros, Mélymerülés Művészeti Magazin

Aki még szeretne csatlakozni a támogatókhoz, a magazint kiadó Adria Interkulturális Egyesület következő számlaszámára utalhat: OTP 11741062-24133094. A közleménybe a következőket szíveskedjen írni: „Mélymerülés támogatása”.

A Raster Grafikai Studió szokásosan magas színvonalú kivitelezésében készült lapszám rövid bemutatása és az aktuális támogatás ismertetését követően Balanyi Zoltán képzőművész beszélt a lapban is látható munkájáról, illetve az ehhez kapcsolódó művészeti projektről. Utána a lapszámban egy különleges, kihajtható poszterrel szereplő András Tamara olvasott fel egy különleges hangulatú, gyönyörű Winfried Georg Sebald szövegrészletet, amelyben a szerző Franz Kafkát idézi meg. Különös egybeesés, hogy Kafka éppen július 3-án, tehát a bemutató napján született 1883-ban.

Fotó: Veloroom Bike & Café belváros, Mélymerülés Művészeti Magazin

A lapbemutató ezután kötetlen beszélgetésekkel, jó hangulatú és energiájú kapcsolódásokkal, baráti együttlétekkel folytatódott.

A most bemutatott lapszám – hasonlóan a még elérhető néhány év eleji példányhoz – hamarosan megtalálható lesz a változatlanul 2000 forintos támogatói hozzájárulás fejében a Hírös Agórában, illetve a Katona József Könyvtárban.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Látványos részéhez érkezett a Széktói Stadion pályájának felújítása

Hamarosan befejezik az új gyepszőnyeg lerakását a Széktói Stadionban, amelynek részeként vízelvezető rendszert és fűtést is telepítenek a pálya...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...