fbpx
22 C
Kecskemét
2024. szeptember 8., vasárnap

FRISS HÍREK

A korrupcióval vádolt Simonka a koronatanú szerint Rogánnal és Kubatovval is tárgyalt, hogy befolyásolják a büntetőügyét

- Advertisement -

Simonka György Rogánnál és Kubatovnál is járt, Orbánnak pedig levelet írt arról, hogy ártatlan – a vádhatóság legfőbb tanúja azt állítja, hogy Simonka neki arra utalt, az érdekében befolyásolhatják az ellene folyó eljárást – írja a HVG a 24.hu alapján.

A korrupcióval vádolt Simonka György – akit június 9-én polgármesternek választottak – büntetőpere novemberben folytatódik majd, ekkor hallgathatják meg az ügy koronatanúját, J. Gábort. A Quaestor-botrányban is felbukkant J. Gábor állítólag Simonka bizalmasa, könyvelője és „reorganizációs szakembere” volt, ezért ő az ügyészség legfőbb tanúja.

Egy korábbi tárgyaláson elmondta a koronatanú, hogy Simonka irányításával hogyan szereztek túlárazással EU-s forrásokat jogellenesen. A 24.hu cikkében most arról ír, hogy J. Gábor szerint Simonka hogyan használta politikai kapcsolatait azért, hogy blokkolja, illetve befolyásolja az ellene indult büntetőeljárást.

Hasonló cikkünk:  560 millió forint tőkét vonnak ki a vadászati kiállítást szervező cégből

Az ügyészségnek azt mondta J. Gábor, hogy Simonkától értesült arról, hogy Rogán Antallal és Kubatov Gáborral is több találkozója volt már az eljárás ideje alatt. A Miniszterelnök Kabinetirodáját vezető Rogánnal például a kabinetirodában találkozott, és mindkét fideszes politikusnál próbált információkat szerezni az ügyéről. Simonka ráadásul rajtuk keresztül Orbán Viktor miniszterelnökig is megpróbált eljutni, akinek levelet írt arról, hogy ártatlanul vádolják.

Állítólag Simonka azt tervezte, hogy ha mégsem marad más választása, akkor a letartóztatás elől a zöldhatáron keresztül Romániába menekült volna, mert kapcsolatokat alakított ki román politikusokkal.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Egy kecskeméti atyát is felfüggesztettek kiskorú szexuális bántalmazása miatt

A kecskeméti Róbert atya és a kiskunfélegyházi R. Gábor plébános ellen is kiskorúak terhére elkövetett szexuális bántalmazás kapcsán indult...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...