Közösségi oldaluk felhívása szerint már munkavállalókat keresnek a kecskeméti Simon’s Burgerbe, ami idén nyáron nyílik a Malom Központban.
Ahogyan arról a szegeder.hu is beszámol Kecskeméten és Szegeden nyitja meg következő éttermeit a népszerű pesti smash burgerező – erről az elmúlt hetekben többször hírt adtak közösségi oldalaikon.
Egy múlt heti posztjukban látható Magyarország-térkép mutatja, hogy vidéken jelenleg Debrecenben, Győrben és Székesfehérváron érhető el a Simon’s Burger, illetve az M7-esen és Budapesten vannak még helyszíneik. Kecskemét és Szeged pedig „coming”.
A Simon’s Burger hamburgerezőláncot Tóth Simon alapította azzal a céllal, hogy az Amerikában népszerű smash burgereket Magyarországra hozza. A lánc filozófiája a minőség és egyszerűség jegyében fogant: a húspogácsák sosem fagyasztottak, a puha zsemlék Dániából érkeznek, a savanyúságok amerikai stílusúak, szószuk 17 összetevőből áll.
Az étlap egyszerű, mindössze háromféle burger szerepel rajta, de ezek testre szabhatóak, felár nélkül választható extra feltétekkel. A Simon’s Burger gyorsan népszerűvé vált, sokaknak bevált a cég elképzelése, mely szerint kerülik a túlméretezett, túlgondolt kézműves burgereket, és egy egyszerűbb hamburgerélményt nyújtanak.
De mi az a smash burger? A lényege az elkészítési módszerében rejlik, ahol a húspogácsát erőteljesen lenyomják a grillre vagy serpenyőre, hogy lapos és széles legyen. Ez a technika nemcsak gyorsabb sütést eredményez, de a húspogácsa szélei ropogósra is sülnek, így egyedi textúrát és ízvilágot kölcsönözve a burgernek. Az elnevezés is innen ered, hogy a húspogácsát smash-elik, azaz erőteljesen lenyomják a forró felületre, ami azonnali karamellizációt is eredményez. Ez a Maillard-reakció nevű kémiai folyamat felelős a hús ízének és színének jelentős részéért.
A burger története nem egészen egyértelmű, egyes források szerint a technika az Egyesült Államokban, konkrétabban a közép-nyugati régióban kezdett elterjedni a XX. század közepén.