Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Bolondos hetényi ősz: virágzik az orgona

- Advertisement -

„Nem akartam hinni a szememnek: virágzik az orgona! Én még nem láttam ilyet ősszel!” – hitetlenkedett hetényegyházi olvasónk. Mi is úgy tudtuk eddig, hogy az orgona a tavasz dísze, szép ajándék anyák napjára vagy a diákoknak ballagásra.

„Az orgona, a május és a szerelem virága” – írta 1899 májusában Ady Endre is. De lehet, hogy lassan karácsonyi dekorációt is tudunk majd az illatos virágból készíteni?

Olvasói fotó

Hetényegyházi hölgy olvasónktól kaptunk képeket a kertjükben napokban kivirágzó orgonáról. Teljes pompáját még nem is érte el, mert a virágok zöme csak bimbózik. Olvasónk nem emlékszik hasonló esetre.

Olvasói fotó

Arról viszont van tapasztalata, hogy az egyre enyhébb őszök milyen változást okoznak a növényeknél. Tavaly októberben például az aranycserjéjük borult virágba.
Szinte napra pontosan egy éve a mostanihoz hasonlóan meleg volt az időjárás, nem csoda, hogy a Boldogasszony téren láttunk virágzó vackort, sőt még méhecskét is.

Talán nem hibázunk túl nagyot, ha e jelenségek mögött a klímaváltozás hatására gyanakszunk.

Kapcsolódó cikk:

Tényleg felborult a természet rendje: mindjárt november és virágzik a vadkörte

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A sofőrök szerint veszélyessé vált egy forgalmas út Bács-Kiskunban, a Magyar Közút szerint ez ideiglenes

Egy olvasónk elmondása szerint Bács-Kiskun vármegyében, a Dunatetétlen és Harta közötti bekötőúton véleményes módszerrel és eszközzel vágtak ki aszfaltra...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version