Iratkozz fel napi hírlevelünkre, hogy a legértesültebbek közé kerülj Kecskeméten!

Hadházy: Az állam visszakéri a falvaktól az EU-s támogatásokra kiutalt előleget

- Advertisement -

Hadházy Ákos kedd reggeli Facebook-posztjában arról írt, hogy a kormány visszaköveteli „a falusi önkormányzatoktól a reménybeli EU-s támogatásokra kiutalt előlegeket”, amiről a politikus szerint „nem nehéz azt gondolni, hogy ezzel a lépéssel a központi költségvetés gyalázatos állapotát akarják kozmetikázni.”

Több helyről is megkapta Hadházy az erről szóló levelet, az egyik ilyet névtelenítve közzé is tett, amiről annyit lehet tudni a kitakarások miatt, hogy egy Hajdú-Bihar megyei községről van szó. A levelet a keltezés szerint már szeptember 9-én megírták az Államkincstárban.

Ebben a konkrét esetben 2022 júniusában, nem sokkal a választások utáni megszorítások bejelentése után kapta meg a település az előleget, amit a kormány saját forrásból úgy kezdett el osztogatni, hogy az uniós forrásoknak csak egy kisebb része érkezett meg az országba. Most ezt az előleget kéri vissza az állam.

Arról a független politikus nem értesült, hogy ezt „csak azokkal a településekkel teszik-e bosszúból, ahonnan elzavarták a fideszes kiskirályt, mint ahogyan azt sem, hogy végül mi lesz ezeknek a pénzeknek a sorsa.”

Hadházy Ákos szerint „a korlátlanul ellopható EU-s pénzek” remek eszköznek bizonyultak korábban a kistelepülési polgármesterek sakkban tartására, hiszen csak az kaphatott támogatást, aki vállalta, „hogy a »felsőbb utasítás« szerint választja ki a munka elvégzésével megbízott céget, valamint ha »jól szavaz« a falu.”

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megáldották, átadták, elfoglalták a közel háromszoros áron elkészült új kecskeméti nővérszálló épületét (videóval)

A 2022-ben bejelentetthez képest közel háromszoros áron, mintegy másfél milliárd forintból épült meg a csütörtök délelőtt ünnepélyes keretek között...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version