fbpx
4.1 C
Kecskemét
2024. október 16., szerda

FRISS HÍREK

Itthon tartott egy pontot a magyar válogatott, Nikitscher végig a pályán volt

- Advertisement -

A magyar labdarúgó-válogatott pénteken, hazai pályán 11-es döntetlent játszott Hollandia ellen a Nemzetek Ligájában; a Kecskeméti TE középpályása, Nikitscher Tamás végigjátszotta a találkozót. 

A mérkőzés előtt sokkal esélyesebb vendégek az első perctől azt hozták, amit várni lehetett tőlük, magabiztosan járatták a labdát és kombinatív játékkal próbálták meg feltörni a magyar védelmet. A támadóharmadban azonban sok hiba csúszott a játékukba, amit a hazaiak könyörtelenül, szinte az első igazi helyzetükből kihasználtak: Nagy Zsolt hajszálpontos beadását Sallai váltotta gólra a 32. percben.

A második félidőben is kontrára rendezkedtek be a magyarok, a hatalmas mezőnyfölényben játszó vendégek azonban továbbra sem tudtak nagy helyzeteket kialakítani. A 78. percben Marco Rossi szövetségi kapitány egyértelműsítette az addig sem titkolt célját: a támadó Varga helyére becserélte a védekezésben sokkal erősebb Nagy Ádámot.

Egy perccel később emberelőnybe is került a magyar válogatott: a Liverpoolban játszó Virgil van Dijk buktatta Csoboth Kevint, így jogosan kapta meg második sárga lapját.

Ekkor úgy tűnt, meglehet a győzelem, a 83. percben azonban egy szabadrúgást követően Dumfries fejelt Dibusz kapujába, ezzel kialakult az 11-es végeredmény.

Hasonló cikkünk:  A szurkolók kiálltak mellette, a KTE vezetősége azonban elküldte Szabó István vezetőedzőt

A holland fölényt jól reprezentálják statisztikai adatok is: a vendég csapat 74%-ban birtokolta a labdát, 630 passzt hajtott végre és 16-szor próbálkozott kapura lövéssel. Ugyanezek a számok magyar oldalon: 26%-os labdabirtoklás, 173 passz és 5 lövés. Kecskeméti szemmel kiemelendő, hogy a bravúros pontszerzésből oroszlánrészt vállalt a KTE középpályása, Nikitscher Tamás is, aki végigjátszotta a találkozót.

„Ez a mai egy igazi csapatmunka volt, azt hiszem, a meccs előtt mind aláírtuk volna a pontszerzést. Keményen dolgoztunk és visszatértünk arra az útra, amin sikeresek voltunkAzt tudtuk, hogy nem lesz sok helyzetünk, így azt a keveset kellett kihasználnunk, megtettük. Összességében mindenki büszke lehet magára és a teljesítményünkre”   nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a gólszerző Sallai.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Gera Zoltán lehet a Kecskeméti TE következő vezetőedzője

Korábban beszámoltunk arról, hogy a KTE október 15-én kedden felmentette a vezetőedzői poszttal járó munkavégzése alól Szabó Istvánt. Egybehangzó...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...