fbpx
20.9 C
Kecskemét
2024. március 29., péntek

FRISS HÍREK

Fapados kérdés: röhögtek a kormánypártiak az ellenzéken, pedig közgyűlési anyagban is szó volt erről

- Advertisement -

A KecsUP első napján percről percre tudósítottunk a közgyűlés munkájáról. Ekkor írtuk a napirend előtti kérdéseknél a következőt:

Szőkéné Kopping Rita (DK) „Azt kérte, hogy inkább azt kérdeznék meg ( és ne telefonos félrevezető kérdésekkel zaklassák a lakosságot – a szerk. ), hogy mit szólnak a városban, hogy a fapados járatok Kecskemétre költöznének? A polgármester erre válaszában elmondta: szó nincs arról, hogy a fapados járatok ide jönnének, erre a repülőtér nem is alkalmas. A teremben kormánypárti nevetés hallatszik.”

Ennek az volt az előzménye, hogy Tarlós István főpolgármester közölte: nagyon hangosak a repülők Budapesten, nem bánná, ha esetleg elmennének máshova, egy fővároshoz közeli repülőtérre. A sajtó ekkor felkapta Kecskemétet, és a városvezetés nem törte össze magát, hogy tisztázza: a polgári repülés, a polgári terminál és a polgári kifutó egyáltalán nem azt jelenti, amit erről egy átlagember gondol. Már ha tényleg ez a helyzet. Akkor mi is foglalkoztunk azzal, hogy lebegtetés zajlik ez ügyben a helyzet tisztázása helyett. Idéztünk akkor az nlcafe.hu egyik cikkéből ( 2017. február 16. ), amelyben ez olvasható:

„A polgármester szerint néhány éven belül már nyaralni is indulhatnak az emberek a kecskeméti repülőtérről, ami a befektetők szerint igazi alternatívája lehet a budapesti légi csomópontnak, szemben a győri és a debreceni reptérrel”

Szóval például ilyen, és nem ennyire direkt kijelentések miatt kért szót a március végi közgyűlésen több ellenzéki képviselő. Azt kérték, hogy amennyiben szó van erről, akkor a város tájékoztassa a lakosságot, hogy mivel járhat, ha a fapadosok ide költöznének.

Hasonló cikkünk:  Független szerkesztőségek kiállása a megtámadott Átlátszó mellett

Erre mondta a polgármester kormánypárti nevetés közben, hogy szó nincs erről, mert a reptér nem is alkalmas erre. Tájékoztatni meg azért nem tudnak, mert nincs miről.

Nos, ha az előbbi nlcafe.hu cikk nem lenne elég bizonyíték, hogy nagyon is szó volt a fapadosokról, akkor álljon itt egy képviselői kérdésre ( Süli Csontos Ottó – Jobbik ) adott polgármesteri válasz a 2017. szeptemberi közgyűlésről. A beszámolót ugyan egy osztályvezető készítette, de Szemereyné Pataki Klaudia írta alá. Igen, jól látják, ott van benne a fapados szó.

„A reptér polgári zónával történő kiegészítése – a kiépített infrastruktúra rendelkezésre állása miatt – alacsony beruházási költségek mellett lendítheti fel a légi szállítást, melynek pozitív hatása a kereskedelemre is kihat, egyúttal megnyitja az utat a fapados és a magángépes üzleti forgalom előtt.”

Ez még azelőtt hangzott el, hogy a budapesti főpolgármester megnyilatkozott volna. Vagyis a kecskeméti polgármesternek nagy szerepe volt abban, hogy Kecskemétet és a fapados repülést együtt emlegesse a közvélemény. Majd ezek után röhögték ki az erről érdeklődő képviselőket.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

Hivatalosan is bemutatta – egy választókerület kivételével, ahol még tárgyalások folynak – a Szövetség a Hírös Városért Egyesület a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...