fbpx
-3.5 C
Kecskemét
2023. november 30., csütörtök

FRISS HÍREK

Kiszivárogtatták a felügyelettől a Szemerey-féle bank csődjét. A KEDO-nak is szóltak?

- Advertisement -

Az NHB bankról van szó, amelynél többek között Kecskemét polgármesterének a férje – Szemerey Szabolcs – is hitelt vett fel cégének ( 400 millió forint ). Erről nyilatkozta Szemereyné Pataki Klaudia, hogy az MNB felé fizetik vissza a kölcsönt, az eredeti feltételekkel. Szemerey Szabolcs a vezérigazgatója a kecskeméti egyetem építését koordináló KEDO Zrt-nek. Ennek a cégnek is volt számlája az NHB-nél.

Az Index azt írja, hogy Szemerey Tamás bankjának csődje előtt a felügyelettől ( tehát a Szemerey családdal rokonságban álló Matolcsy György által vezetett MNB-től ) valaki figyelmeztető üzenetet küldött. A lap a birtokában van az üzenetnek, amely ez volt:

Ha van valamid az NHB-ban vedd ki most! Azonnal!

Az Index szerint, ami történt, egyértelműen bűncselekmény. „Bennfentes információval való visszaélésnek hívják, és ha hivatalos személyként követik el, 5 év szabadságvesztéssel büntethető.” – írja a lap. Ezért is érdekes, hogy a rendőrség semmi problémát nem talált ebben, az Indexhez került feljelentést elutasították. A rendőrség nem tartotta arra érdemesnek az ügyet, hogy kivizsgálják.

Hasonló cikkünk:  A kecskeméti polgármester az '56-os ünnepségen indította be a Fidesz kampányát

Korábban az Mfor írta meg, hogy a csőd előtt 12 nappal a Szemerey Szabolcs vezette KEDO Zrt. a Gránit Banknál nyitott számlát. A most kiderült információk szerint elképzelhető, hogy a NER-es háttér többeknek jól jöhetett, és talán nem isteni sugallatra nyitott számlát egy másik banknál a KEDO. Pont úgy, ahogyan a jegybankelnök fiának cégei.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Sokaknak nem tetszik a kecskeméti színház előtti „új” járda

Nem végeztünk reprezentatív közvéleménykutatást. Az egyik nagy, kecskeméti Facebook csoport posztja alatt néztük át a kommenteket, ebből vontuk le...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...