fbpx
14.3 C
Kecskemét
2021. október 16., szombat

FRISS HÍREK

Kiszivárogtatták a felügyelettől a Szemerey-féle bank csődjét. A KEDO-nak is szóltak?

Az NHB bankról van szó, amelynél többek között Kecskemét polgármesterének a férje – Szemerey Szabolcs – is hitelt vett fel cégének ( 400 millió forint ). Erről nyilatkozta Szemereyné Pataki Klaudia, hogy az MNB felé fizetik vissza a kölcsönt, az eredeti feltételekkel. Szemerey Szabolcs a vezérigazgatója a kecskeméti egyetem építését koordináló KEDO Zrt-nek. Ennek a cégnek is volt számlája az NHB-nél.

Az Index azt írja, hogy Szemerey Tamás bankjának csődje előtt a felügyelettől ( tehát a Szemerey családdal rokonságban álló Matolcsy György által vezetett MNB-től ) valaki figyelmeztető üzenetet küldött. A lap a birtokában van az üzenetnek, amely ez volt:

Ha van valamid az NHB-ban vedd ki most! Azonnal!

Az Index szerint, ami történt, egyértelműen bűncselekmény. “Bennfentes információval való visszaélésnek hívják, és ha hivatalos személyként követik el, 5 év szabadságvesztéssel büntethető.” – írja a lap. Ezért is érdekes, hogy a rendőrség semmi problémát nem talált ebben, az Indexhez került feljelentést elutasították. A rendőrség nem tartotta arra érdemesnek az ügyet, hogy kivizsgálják.

Hasonló cikkünk:  Népszavazás lehet az MTVA új nevéről
Hasonló cikkünk:  A kormány még több vendégmunkást enged be

Korábban az Mfor írta meg, hogy a csőd előtt 12 nappal a Szemerey Szabolcs vezette KEDO Zrt. a Gránit Banknál nyitott számlát. A most kiderült információk szerint elképzelhető, hogy a NER-es háttér többeknek jól jöhetett, és talán nem isteni sugallatra nyitott számlát egy másik banknál a KEDO. Pont úgy, ahogyan a jegybankelnök fiának cégei.

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...