fbpx
2 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

Tőkét emeltek Kecskemét áramellátásának érdekében

- Advertisement -

Az MVM több mint 15 milliárd forintos tőkeemelésével biztosítja a kormány Kecskemét város, illetve a környék ipari nagyfogyasztói áramellátásának fejlesztéséhez szükséges forrást.

A Magyar Közlönyben megjelent új kormányhatározat a tavalyi 1044/2018. (II. 14.) kormányhatározattal szemben nem a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt., hanem az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. jegyzett tőkéjének megemelésével biztosítja a szükséges forrást.

Ennek érdekében a határozat egyúttal elrendeli a Mavir által megvalósítandó átviteli hálózat fejlesztés költségigényének megfelelő 15 154 700 000 forint átcsoportosítását a Modern Városok Program egyéb felhalmozási célú kiadásaitól a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó társaságok tőkeemelése, pótbefizetése jogcím alá.

A korábbi 2018-as kormányhatározat értelmében a kormány és Kecskemét önkormányzata közötti együttműködési megállapodás keretében a város villamosenergia-ellátásának fejlesztésére a kabinet 2018-ban legfeljebb 5 246 500 000 forintot, 2019-ban pedig további legfeljebb 15 154 700 000 forintot biztosít tőkeemelés útján történő finanszírozással a központi költségvetésből.

Hasonló cikkünk:  Építkezés nem, hanem a kecskeméti pályaudvar tervezésének az értékelése zajlik

portfolio.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...