fbpx
2 C
Kecskemét
2024. április 20., szombat

FRISS HÍREK

8 millió forint hallgatási pénzt kaphatott a piactól kirúgott dolgozó

- Advertisement -

Többször is utaltunk már rá: nem a kirúgott ember személye, pláne nem személyes adatok érdekelnek minket. Hanem az, hogy egy büntetéssel járó adatvédelmi törvénysértés a városháza illetékesei részéről, mennyibe került a kecskemétieknek. A büntetési tétel egymillió forint volt, de arra voltunk kíváncsiak a közérdekű adatigénylések során is, hogy összesen mennyi pénzbe került ez az ügy a városban élő adófizetőknek. Nem utolsó sorban a felelősökre is kíváncsiak vagyunk. A kör szűkül, egyre közelebb kerülünk a valóság kibontásához. Mielőtt erről írnánk, tényleg sokadjára már, csupán az ügy lényege.

A piac egyik alkalmazottja panasszal fordult az illetékes alpolgármesterhez ( a piacért Gaál József felel ) munkahelyét illetően. Az alpolgármester és munkatársai tájékoztatták erről a piacot, sőt kiadták a bejelentő minden személyes adatát, mire a piac igazgatója, Kolek Andrea a panaszra is hivatkozva kirúgta őt. A dolgozó ezek után megkérdezte, hogy miként derülhetett ki személye a munkaadója előtt. Ekkor robbant ki az adatvédelmi ügy, ami vizsgálattal és megállapítással járt. A polgármesteri hivatalt megbüntették, a dolgozóról kimondták, hogy jelentős anyagi hátrány érte. Legelső cikkünket itt olvashatja. Második cikkünket arról, hogy titoktartási szerződést köthettek a dolgozóval, itt olvashatja.

Az ügyet jól ismerő városházi informátorunk elmondta: a munkaügyi bíróságot is megjárta az ügy, és ott 40 millió forint volt a kirúgott alkalmazott követelése. Miután a városháza ügyvédje többször is megkereste őt, és szó szerint puhították, végül peren kívüli egyezség született. Kérték, mondjon egy neki megfelelő összeget. 8 millió forintról állapodtak meg. Tehát, ha így volt, akkor összesen 9 millió forintnál tartunk. 9 millió forint közpénznél. A piac megtagadta a közérdekű adatok kiadását arra hivatkozva, hogy személyes adatok vannak a dokumentumokban. Újra leszögezzük: nekünk úgyis megfelelnek a papírok, ha minden személyes jellegű adat ki van takarva.  9 millió forint közpénzt a magunk részéről nem tartunk személyes dolognak.

Hasonló cikkünk:  Tavaszi szél vizet áraszt, még Luca kezéből is

Megkerestük a piac igazgatóját június 6-án délelőtt telefonon azért, hogy mondjon valamit információinkra. Azt kérte, hogy írásban kérdezzünk. Erre mi azt feleltük, hogy rendben, de akkor még aznap, ha lehet. Erre az hangzott el, hogy nem garantálja, de biztos, hogy lesz válasz. Három eldöntendő kérdést tettünk fel, amire két perc alatt lehet felelni. Nem jött reakció, és másnap sem. Azt hittük, hogy ma reggel megérkezik a levél, de nem jött.

Ezekre voltunk kíváncsiak:

  • Meg tudja-e erősíteni, hogy titoktartási szerződést kötöttek az adatvédelmi incidens után kirúgott kollégával?
  • Meg tudja-e erősíteni, hogy 8 millió forintos hallgatási pénzt is fizettek neki ( a piac költségvetéséből? )?
  • Meg tudja-e erősíteni, hogy Gaál József alpolgármester volt az, aki kollégáival kiadta Ön felé a személyes adatokat?

Amennyiben megérkezik a válasz, természetesen azokat közölni fogjuk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...