fbpx
3.9 C
Kecskemét
2023. január 31., kedd

FRISS HÍREK

Titoktartási szerződést köthettek a kirúgott piaci dolgozóval – mennyibe került ez a kecskemétieknek?

Egy névtelen bejelentés szerint titoktartási szerződést köthettek az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezettől kirúgott dolgozóval. Már többször írtunk az esetről. Itt és itt. Miután panasszal fordult az illetékes alpolgármesterhez ( a hiros.hu 3 évvel ezelőtti cikke szerint Gaál József felel a piacért ), az személyes adataival együtt tájékoztatta erről a céget, amely erre is hivatkozva azonnal kirúgta munkatársát. Miután a hivataltól nem mehetett volna ki személyes adat, így adatvédelmi incidens miatt megbüntették a hivatalt 1 millió forintra. De vajon ekkora-e az az összeg, amelyet az adófizetők fizettek meg egy jogsértés miatt?

A KecsUP-hoz eljutott információ szerint a titoktartási szerződésért cserébe pénzt adhattak a kirúgott alkalmazottnak. Legalábbis így szokott lenni. Valamit valamiért. Amennyiben így van, vajon mekkora összegről lehet szó? Mivel önkormányzatról és önkormányzati cégről van szó, így minden fillér, ami ennek az ügynek a következménye, az adófizetőket terheli. Mivel az alpolgármesterek között nincs változás, és a piacot továbbra is Kolek Andrea vezeti, úgy tűnik, hogy személyi következménye nem volt az ügynek. Tehát úgy néz ki, hogy csupán a kecskemétiek bűnhődnek. Mindannyian fizethetik a büntetést, és ha igaz, a titoktartási szerződés mellé odatett összeget.

Hasonló cikkünk:  A Szövetség szerint a Fidesz miatt került bajba sok kecskeméti egyetemista
Hasonló cikkünk:  Bombával fenyegetőzött egy férfi Kecskeméten

Ha valóban ez a helyzet, akkor pedig még inkább elfogadhatatlan, hogy a piacnál megtagadták a közérdekű adatok kiadását. Ezért nem is hagyjuk annyiban az ügyet. Sokadjára is leszögezzük: minket nem érdekel a kirúgott alkalmazott személye. Ha megtudnánk, hogy ki volt, akkor sem neveznénk meg. Csak és kizárólag az érdekli portálunkat, hogy mennyi közpénzbe került ennek az esetnek a rendezése.

 

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...