fbpx
8.8 C
Kecskemét
2024. március 2., szombat

FRISS HÍREK

Éjszakai élet: törölte cikkét a HIROS.HU, miután a kommentelők a polgármester felelősségét emlegették

- Advertisement -

Cenzúra vagy öncenzúra? Nem is tudjuk, melyik rosszabb. Az első azt jelentené, hogy a hiros.hu szerkesztőségével szemközti szép nagy épületből valaki átszólt, hogy nincs az rendben, hogy az önkormányzati propaganda gépezet teret ad olyan cikknek, amely során piszkálgatni lehet az önkormányzatot, a polgármestert. A másik pedig azt jelentené, hogy már csak szólni sem kell, tudja a kötelességét a szerkesztőség. Ha valami ciki, akkor azt inkább magától leveszi. Ha igazán profi öncenzúrázó, akkor ki sem teszi.

Bármelyik történt, mindkettő azt bizonyítja, hogy nem mennek jól a médiacentrumban a dolgok. Talán ezért is keresték meg ott dolgozók a KecsUP-ot, hogy inkább nálunk dolgoznának. Bár van egy harmadik eshetőség, az, hogy magától törlődött a cikk.

De mi is történt?

Történt ugyanis, hogy kikerült a közpénzből működtetett hiros.hu oldalra egy cikk arról, hogy,

„Ma már csak a galambok turbékolnak az egykori szórakozóhelyen”.

A Club Caribe adta az apropót, amely valaha közkedvelt szórakozóhely volt. Csakhogy a kommentelők beindultak, és utaltak a város rendeletére, amely igencsak megnehezíti a szórakozóhelyek dolgát. Alapból éjfélig lehetnek nyitva, és csak külön engedéllyel üzemelhetnek tovább. Erről egy bizottság dönt, de nincs egy kihirdetett szempontrendszer, tehát szubjektív a dolog.

Szóval a fiatalok úgy érzik, hogy Kecskeméten be van tiltva a szórakozás. Írtunk erről korábban egy cikket, amelyben azt is megemlítettük, hogy sok szülő aggódik, hogy éjjelente gyermekük más városokba kénytelen autókázni, ha bulizni akar. Az önkormányzat szerint bőven van lehetőség, és ahol lehet, ezt megpróbálják hangoztatni. Például a múltkori sörfesztiválon DJ Pénzes többször is belekiabálta a mikrofonba, hogy

„Még hogy nincs éjszakai élet Kecskeméten!”

Azért sántított ez, mert egy fesztiválról volt szó, amely néhány napig tartott, és ha az összes fesztiváli bulinapot összeadjuk, kisebb számot kapunk, mint ahány péntek és szombat van egy évben. Egy egyetemi városban pedig talán nem túl nagy igény, hogy hétköznap is lehessen lazulni. Ráadásul a fesztiváli retro party sem tarthatott éjszakába nyúlóan.

Hasonló cikkünk:  Így zajlott a Kecsup.hu első vitaszínházi estje (videóval)

Szóval a cikket törölte a hiros.hu, és a Fecebookról is levették. Pedig már osztották és kommentelték különböző csoportokban. Valószínűleg ez volt a baj. Még jó, hogy készült képernyőkép.

 

A Google még őrzi az eredeti cikk első másfél mondatát, de a kattintásra már nem jön be a cikk. Megmutatjuk.

 

 

Amennyiben odaszóltak a portálnak, hogy tessék már levenni a cikket, az csúnya dolog. Nem illik. Amennyiben a portál maga vette le, akkor pedig érthetetlen. Ahol olyan géniusz felel az online tartalomért, akire még hivatkoznak is az álláshirdetésekben, ott hogyan kerülhetett ki eleve a cikk? „Bogdándy Feri” talán mégsem látja át a web pokoli bugyrait, mint ahogyan munkahelye sztárolja őt? Kalandos dolgairól ugyanebben a cikkben írtunk.

És még mindig ott van a főszerkesztő Bán János, aki megakadályozhatna egy ilyen malőrt. Nem arra gondolunk, hogy magát a cikket, hanem annak eltüntetését. De ehhez minimum akkora bátorság kellene, mint amekkorával Hunyadi János bírt. ( Úgy hírlik, hogy éppen mostanság forog a főszerkesztő történelmi filmje, amelyet Bán elődje, a KTV korábbi vezetője, Eckhardt Balázs cége készít. Ezt károgják a hollók. )

Hogy mennyire éles téma az éjszakai szórakozás, illetve annak korlátozása Kecskeméten, jól jelzi, hogy egy korábbi szavazásunk szerint a városban a második legégetőbb dolog ez, az utak állapota után.

Bízunk benne, hogy csak valamilyen technikai hiba miatt nem olvasható már ez a cikk, és szó nincs semmilyen szándékos cselekedetről.

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...

LEGNÉPSZERŰBB

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...