fbpx
0.7 C
Kecskemét
2022. december 7., szerda

FRISS HÍREK

Vacsiközi társasház: kisebb épületet elfogadnának a lakók

Már szóltunk róla korábban, hogy nem örülnek a környéken élők, hogy a Vacsi közben több emeletes társasház épül az élelmiszerbolt helyén. Tiltakozásukat korábban is kifejezték különböző fórumokon, és kifogásaikat a beruházó által szervezett lakossági fórumon is elmondták. Most pedig nyílt levelet írtak Kecskemét polgármesterének. Ezt alá is írhatja bárki, aki egyetért vele.

A levél lényege az, hogy szerintük a tervezett beruházás túl nagy és túl magas. Nem illik a környezetbe. A legfelső szintről belátnának az udvarokba, az ablakokon a szobákba. Valamint úgy vélik, hogy az ide tervezett üzletek forgalmát nem bírná el a környék, és az autókhoz parkoló sem lenne elég. Félnek attól is, hogy a mostani zöldfelület jócskán megcsappanna. Kompromisszumos javaslatuk az, hogy egy kisebb alapszintű üzlet és rajta maximum egy emeletnyi lakás épüljön. Hiszen azt maguk is úgy vélik, hogy a jelenlegi élelmiszerboltot egy színvonalasabb üzlettel kellene kiváltani. Ebben nincs vita.

Hasonló cikkünk:  Rezsiemelés: A kecskeméti járási ügyészség ideiglenes helyre költözik

Közben a vacsiköziek Facebook csoportjában bejegyzést tett közzé a beruházó, amelyben azt írja, hogy minden építési szabályt betartanak, és a tervek alapján a tervtanács folytathatónak tartotta a beruházást. Ugyanakkor belátja, hogy a lakossági fórumon elhangzottak és a főépítész összefoglalója alapján hozzá kell nyúlni az eddigi tervhez, és korrigálni a méreteket. Ez a munka el is kezdődött már.

Hasonló cikkünk:  Bodrozsán Alexandra kilépett a Momentumból és belépett a DK-ba

A nyílt levélről azt írja Konfár Zoltán, hogy nem érti, hogy ezzel pontosan mit szeretnének elérni a lakók. Megjegyzi itt, hogy mindenkinek vannak érdekei egy ilyen ügyben és ez természetes. Maga sem szeretne olyan elképzelést megvalósítani, amely jelentősen ellenkezik a lakossági érdekekkel. Ugyanakkor megemlíti, hogy ebben az esetben minden törekvésük ellenére sem tudnak majd megfelelni minden lakó igényének.

A Szívvel a Vacsiközért Facebook csoport nyilvános, ott bárki elolvashatja a levelet és a beruházó véleményét.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...