fbpx
8.2 C
Kecskemét
2021. október 16., szombat

FRISS HÍREK

Kecskeméten is beszerezhető a Kajla pecsét

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2019 júniusában országos akciót indított „Hol vagy Kajla” elnevezéssel. A gyermekeket és családokat megszólító kampányhoz a kecskeméti Tourinform Iroda is csatlakozott.

A kezdeményezés célja, hogy a magyar gyermekek jobban megismerjék hazájukat, illetve a családokat kirándulásra, országjárásra buzdítsák. Kajla, a kíváncsi magyar vizsla kölyök minden gyermek ,,idegenvezetőjeként” segít a kicsiknek, hogy minél több kincset megismerhessenek Magyarország nevezetességei közül.

A tanév végén, a bizonyítványosztással egyidejűleg minden alsó tagozatos diák bizonyítványa mellé egy pecsétgyűjtő kiskönyvet, vagyis ,Kajla útlevelet is kapott, amelybe a gyerekek a Kajla Pecsételő Pontokon, összesen több száz turisztikai nevezetesség környékén gyűjthetnek pecséteket.

A kecskeméti Tourinform Irodában, a Szabadság tér 5/a cím alatt is begyűjthető a Kajla pecsét, amely mellé a gyerekek Kajla képeslapot kapnak. A Tourinform Iroda saját felajánlása a kisdiákok számára egy Kecskemét képeslap, illetve ingyenes részvétel az iroda garantált városnéző sétáin minden szerdán 17.00 órakor és szombatonként 9.30 órakor.

Hasonló cikkünk:  Kecskemét belvárosában verekedtek össze, a kés is előkerült
Hasonló cikkünk:  Halálos áldozata van a Reile utcai lakástűznek

Továbbá a MÁV díjmentes utazást biztosít minden Kajla útlevelet felmutató alsó tagozatos tanulónak július hónapban, illetve a Magyar Postán a Kajla képeslapok díjmentes kézbesítésére van lehetőség országon belül, július és augusztus hónapban.

 

Forrás: Hírös Sport

Hirdetés

Felkapottak

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Repülőnap 2021 – élő közvetítés a szombati napról

Közlekedési dugóval indult újra 8 év után a Kecskeméti Repülőnap. Teltházas volt a rendezvény, az időjárás is kegyes volt...