fbpx

FRISS HÍREK

Ellopták a showt a Mi Hazánk polgármesterjelölti sajtótájékoztatóján

- Advertisement -

Bejelentette kecskeméti polgármesterjelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom. Toroczkai László elnök személyesen mutatta be Faragó Dánielt. Ő egyébként a helyi elnök, és ő az, aki egy méretes buzizással indította a kampányt néhány napja. A Coca-Cola, azonos neműek szerelmét bemutató, plakátjaira reagált úgy a helyi szervezet nevében, hogy ez szembemegy a társadalommal és a kereszténységgel. A melegpropaganda minden megnyilvánulását elutasították akkor.

Most ráerősített arra is, hogy minden közpénzen is létrejövő eseményen betiltaná az italcég termékeit, és szeretné, ha már a Hírös Héten se lehetne fogyasztani ezeket az italokat.

Itt vett fordulatot a sajtótájékoztató

És ezen a ponton szivárvány esernyős fiatalok sétáltak el mögötte, többen pedig Coca-Cola termékeket nyitottak a sajtótájékoztató helyszínén. Köztük Bodrozsán Alexandra, Szőkéné Kopping Rita és Vancsura István, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőjelöltjei.

Bár az első pillanatokban még zavartalanul folyt tovább a sajtótájékoztató, azonban hamarosan Toroczkai László személyesen állta útjukat az esernyős fiataloknak. Mondván, hogy provokátorok, és semmi keresnivalójuk nincs ezen a sajtótájékoztatón.

Nem is akarták engedi a végén a kérdéseknél, hogy kérdezzenek. Ezért helyettük a Kecsup tette fel a kérdést. Mégpedig azt, hogy Faragó Dániel hogyan képviselné az LMBTQ közösség kecskeméti tagjait.

LMBTQ=Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok, Transzneműek és Q, vagyis queer, azaz fura, mindenki, aki nem kizárólag heteroszexuális

A választ nem igazán értettük, mert itt már komolyabb vita alakult ki a szervezők és a hekkelők között. De valami olyasmit hámoztunk ki a válaszból, hogy

a Mi Hazánk rossz esélyekkel indulna harcba az LMBTQ közösség védelmére, és jó eséllyel el is buknák több párttal, szervezettel szemben ezt a versenyt.

Tehát nem erőltetnék a témát. Aztán voltak olyan mondat foszlányok, amelyek szerint vannak már mások, akik ezt a közösséget képviselik. A sajtótájékoztató legvégén maga Toroczkai László is odalépett a hekkelőkhöz, és ebben a vitában kb. ilyesmik hangoztak el tőle vagy a mozgalom kecskeméti polgármesterjelöltjétől:

  • Dúró Dóra igazi nő
  • Nem tudják mi az az LMBTQ, mert naponta bővül egy betűvel
  • A Momentum nem a magyarok érdekében cselekszik, hanem a Coca-Cola és a Rothschild bankház érdekében
  • Az LMBTQ érdekeiért való politizálásról Toroczkainak a bűnözők és a pedofilok jutottak eszébe, hát azokat nem is támogatnák
  • Ha fontosak az LMBTQ közösségnek az érdekeik, akkor alakítsanak pártot
  • Faragó Dániel szerint az LMBTQ közösség aligha akarja, hogy a Mi Hazánk tegyen érte, és ez fordítva is igaz
Hasonló cikkünk:  Bemutatták a Szövetség a Hírös Városért Egyesület polgármesterjelöltjét és az egyéni indulókat

A vita egy részletét nézze meg videón is!

A kérdés az, hogy mikor nem volt őszinte ( vagy akár: mikor volt őszinte ) a Mi Hazánk?

Amikor ezen az eseményen kívüli beszélgetésen gúnyosan beszéltek az LMBTQ közösségről, vagy akkor, amikor az elnök az M1 propaganda televíziónak nyilatkozott. Mert akkor Toroczkai azt mondta, hogy szerinte

az emberek nem számok vagy halmazok. Az sem érdekli, hogy ki baloldali vagy jobboldali. Pártja mind a 10 millió magyar embert szeretné képviselni.

Saját hangján is hallgassa meg!

 

Ezzel mintha ellentétesek lennének a vitában elhangzott kijelentések, utalások. Vagyis pont úgy tűnik, hogy a nagy nyilvánosság előtt mindenkit képviselnek a szavazatokért, kisebb közegben pedig le vannak nagy ívben sajnálva a melegek, leszbikusok, transzneműek, biszexuálisok és mindenki, aki nem hetero. Ez mellett pedig eltörpül, hogy amúgy van már polgármesterjelöltje a Mi Hazánknak is, amelynek feltűnése a Fidesz-KDNP kombónak kedvez, miként elhangzott a vitában is a szövetségi ellenzéki oldalról. Vagyis a kormánypártoknak jól jön, ha az ellenzéki oldalon akár 1-2 százalék is lemorzsolódik a közös ellenzéki jelöltekről azzal, hogy minél több személy szerepel majd a választási íveken.

Nézze meg fotóinkat a sajtótájékoztatóról!

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...