fbpx
2.5 C
Kecskemét
2023. január 30., hétfő

FRISS HÍREK

Nesztek, Kadafalviak! Itt a nagy semmi! Meg a szüreti mulatság

2018-ban büszkén hirdette a zsebmédia, Mák Kornél képviselőre hivatkozva, hogy “jövőre” megépül Kadafalván a Darázs utcában a városrész szabadidőparkja, ahol szeretnék megtartani a 2019-es szüreti rendezvényt. A cikk szerint “A fás, ligetes területen lesznek majd szabadtéri sportolásra alkalmas eszközök, de a legkisebbekre gondolva itt épül majd meg az 5000-res település első nyilvános játszótere is.”

Nekünk is azt nyilatkozták a városházán májusban, hogy “még az idén” megépülhet ugyanitt egy sportpark. Ami egy szabadtéri kondi”terem” lesz mintegy 150 négyzetméteren. Akkor rákérdeztünk a játszótérre, de az nem szerepelt a tervben, mondván, hogy családi házas övezetben azt nem szoktak építeni.

Építkezésnek nyoma sincs. 2019.08.28.

Ígéret maradt csupán

Szóval amellett, hogy a kadafalviak azt látják, hogy semmi nem épül a buszfordulónál ( lehet, hogy télre építik a sportparkot, ezt nem tudjuk ), amellett egészen biztosan nem lesz új helyen a szüreti mulatság, tehát a propaganda örömittas beharangozója nagy kamuzás volt. Ugyanis a meghívón a régi, gazos, rossz felületű, poros terület szerepel az ipari park mellett. A kadafalviak továbbra is ezt kapják a várostól közösségi térként.

A kadafalviaknak ezzel kell beérniük

Hogy miért, azt nem tudjuk, de nem indul újra a körzetért Mák Kornél. Leviczky Cirill lesz itt a kormánypárti induló, akit már el is hozott a mostani képviselő a helyi kocsma bulijára júliusban. Az a szóbeszéd járja, hogy nem túl felhőtlen Mák kapcsolata magasabb szinteken, és a Fidesz-Kdnp barátság is csak kifelé rózsás. Kiszivárgott információk szerint néhány éve békíteni is kellett helyben a pártokat, nehogy kiugorjanak a kereszténydemokrata képviselők a közgyűlési közösködésből. Akkoriban járt is a városban az azóta elhunyt Rubovszky György kdnp-s országgyűlési képviselő.

Hasonló cikkünk:  Igazságtalanul is büntet a kadafalvi közlekedési lámpa
Hasonló cikkünk:  Futópálya és kristálycukor - Baján is zajlik az élet

De ha már szüreti mulatság! Szeptember 14-én 6 órakor kezdődik a zenés ébresztő, majd 10 órakor megnyitó. Erről hadd tegyük ide a meghívó részletét, mert túl hosszú lenne leírni a felvonuló potentátokat.

Ez után zenés és táncos produkciók lesznek, a sztárvendég Szandi lesz 18 órakor, utána pedig utcabál és sláger party.

A rendezvényt a mostanában divatos Hi-Kecskemét projektben szervezik meg európai uniós pénzből. Mivel Leviczky Cirill is hivatalos szereplője lesz a rendezvénynek, ez nem más, mint EU-s pénz felhasználása a Fidesz-Kdnp jelöltjének kampányára. Persze, tudjuk, bizottsági elnök, és minden bizonnyal ellenzéki bizottsági elnök éppen nem ért rá ebben az időben, így muszáj volt egy kormánypártit hívni, aki pont ebben a körzetben lesz kormánypárti jelölt. Ügyes. Az elmúlt években nem szerepelt a meghívók szerint a megnyitón bizottsági elnök. Így élünk a gyanúperrel, hogy a választások miatt hívják színpadra most Leviczky Cirillt, bizottsági elnöki jelmezbe csomagolva.

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...