fbpx
14.3 C
Kecskemét
2024. április 25., csütörtök

FRISS HÍREK

Nesztek, Kadafalviak! Itt a nagy semmi! Meg a szüreti mulatság

- Advertisement -

2018-ban büszkén hirdette a zsebmédia, Mák Kornél képviselőre hivatkozva, hogy „jövőre” megépül Kadafalván a Darázs utcában a városrész szabadidőparkja, ahol szeretnék megtartani a 2019-es szüreti rendezvényt. A cikk szerint „A fás, ligetes területen lesznek majd szabadtéri sportolásra alkalmas eszközök, de a legkisebbekre gondolva itt épül majd meg az 5000-res település első nyilvános játszótere is.”

Nekünk is azt nyilatkozták a városházán májusban, hogy „még az idén” megépülhet ugyanitt egy sportpark. Ami egy szabadtéri kondi”terem” lesz mintegy 150 négyzetméteren. Akkor rákérdeztünk a játszótérre, de az nem szerepelt a tervben, mondván, hogy családi házas övezetben azt nem szoktak építeni.

Építkezésnek nyoma sincs. 2019.08.28.

Ígéret maradt csupán

Szóval amellett, hogy a kadafalviak azt látják, hogy semmi nem épül a buszfordulónál ( lehet, hogy télre építik a sportparkot, ezt nem tudjuk ), amellett egészen biztosan nem lesz új helyen a szüreti mulatság, tehát a propaganda örömittas beharangozója nagy kamuzás volt. Ugyanis a meghívón a régi, gazos, rossz felületű, poros terület szerepel az ipari park mellett. A kadafalviak továbbra is ezt kapják a várostól közösségi térként.

A kadafalviaknak ezzel kell beérniük

Hogy miért, azt nem tudjuk, de nem indul újra a körzetért Mák Kornél. Leviczky Cirill lesz itt a kormánypárti induló, akit már el is hozott a mostani képviselő a helyi kocsma bulijára júliusban. Az a szóbeszéd járja, hogy nem túl felhőtlen Mák kapcsolata magasabb szinteken, és a Fidesz-Kdnp barátság is csak kifelé rózsás. Kiszivárgott információk szerint néhány éve békíteni is kellett helyben a pártokat, nehogy kiugorjanak a kereszténydemokrata képviselők a közgyűlési közösködésből. Akkoriban járt is a városban az azóta elhunyt Rubovszky György kdnp-s országgyűlési képviselő.

Hasonló cikkünk:  Közösségi tér létrehozását tervezi Dobos József önkormányzati képviselő, a széchenyivárosiak öröme nem felhőtlen

De ha már szüreti mulatság! Szeptember 14-én 6 órakor kezdődik a zenés ébresztő, majd 10 órakor megnyitó. Erről hadd tegyük ide a meghívó részletét, mert túl hosszú lenne leírni a felvonuló potentátokat.

Ez után zenés és táncos produkciók lesznek, a sztárvendég Szandi lesz 18 órakor, utána pedig utcabál és sláger party.

A rendezvényt a mostanában divatos Hi-Kecskemét projektben szervezik meg európai uniós pénzből. Mivel Leviczky Cirill is hivatalos szereplője lesz a rendezvénynek, ez nem más, mint EU-s pénz felhasználása a Fidesz-Kdnp jelöltjének kampányára. Persze, tudjuk, bizottsági elnök, és minden bizonnyal ellenzéki bizottsági elnök éppen nem ért rá ebben az időben, így muszáj volt egy kormánypártit hívni, aki pont ebben a körzetben lesz kormánypárti jelölt. Ügyes. Az elmúlt években nem szerepelt a meghívók szerint a megnyitón bizottsági elnök. Így élünk a gyanúperrel, hogy a választások miatt hívják színpadra most Leviczky Cirillt, bizottsági elnöki jelmezbe csomagolva.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...