fbpx

FRISS HÍREK

Újabb blama a Hírös Héten – tömegek nem láthatták a tűzijátékot

- Advertisement -

Esküszünk, mi úgy mentünk el a tűzijátékra, hogy készítünk egy szép galériát az ünnep lezárásáról. Ezért, ahogy illik ilyenkor: fényképezőgép állványon, hosszú záridő beállítva, manuális fókusz élesítve, és távkioldó, hogy az exponáló gomb megnyomására a legkisebb mozgás se mossa el a látványt. Csakhogy látvány az nem volt.

A főtéren a Kossuth-szobor környékén vártuk az égi eseményeket, még sok száz emberrel együtt. Mikor hallottuk, hogy a zene már megy, de fények nincsenek, sejtettük, hogy valami nem stimmel. Ekkor a színpadi műsort megnéző több ezres tömeg és a közelben iszogatók, eszegetők őrült rohanásba kezdtek, hogy lássanak valamit. Nagyszülők, hónuk alá vett unokákkal próbáltak keresni egy jó helyet, mert a gyerekek ezt várták már egy ideje, és ezért voltak fent sokáig, ezért jöttek a városba. Mi is újabb helyet kerestünk.  A színpad jobb sarkának vonalában a kilométerkő környékére mentünk, de onnan se látszott semmi, csak az épületek mögé rekedt villogások és a felszálló füst. Az utolsó 1-2 nagyobb lövés foszlányai kandikáltak ki a városháza mögül csak, sok ezer embernek Kecskeméten ennyi jutott a tűzijátékból.

A tömegben fütyültek, mérgelődtek, egyesek a szervezőket emlegették, mások egyenesen a város vezetését szidták. Beszéltünk egy családdal, ők vidékről csak ezért jöttek Kecskemétre és mélységesen csalódtak. Mások sötét képernyőt tettek ki Facebook profiljukra, hogy köszönik a tűzijátékot. Több csoportban is ez volt a téma még éjjel is. A Kecsup Facebook oldalán is azonnal jöttek a kommentek. Néhányat idézünk.

Bocsánat! A tömeg hallgatta és nézte az előadást, ami éppen a nagyszínpadon volt. A művészek visszaszámoltak és kezdődött a tűzijáték…..Senki nem konferálta fel, hogy honnan nézzük, csak indult…..És a tömeg várta, nézte……Hát mit mondjak, silány volt……

Hasonló cikkünk:  Jelképes összegért, 100 forintért utazhatnak havonta a kecskeméti diákok

Gratulálunk a szervezőknek. Reméljük jövőre nem ők szervezik.

Ezért a semmiért vártunk órákat a kisfiammal a tűzijátékra! Gratulálok a szervezőknek !

Elhúzták, várattak aztán meg nem is láttunk semmit! Még oké, hogy felnőttekkel ezt csinálják, legyen! De zöme az embereknek gyerekkel kisgyerekkel volt kint, hogy láthassa a semmit! ? Felháborít a szervezés!

Ez Kecskemét!

Még este elcsíptük a főszervezőt a főtéren, akin látszódott, hogy kínos a találkozás, mert ez aznap már a második ilyen volt. Ladányi Kovács Zoltán késő délután azt mondta, hogy tök igazunk van, az ABBA show technikai malőrjei csúnyák voltak, nem lehet azokon szépíteni, az az igazság, amit írtunk.

Erre itt a tűzijáték. Azzal kezdte, hogy lesz majd közlemény, megírják majd a véleményüket. De azt hozzátette, hogy a tömeg állt rossz helyen. Mert most nem volt tribün, mint korábban, és ez megzavarta az embereket. Lehet, hogy ekkor már fáradtak voltunk, de nem értettük az összefüggést. Aki a színpadi programra is kíváncsi volt, vagy a borokat, söröket kortyolgatta valamelyik standnál ( ez a döntő többség ), az aligha lehetett máshol, mint a főtéren. A műsor után ugyanis 10 másodperccel már kezdődött a tűzijáték. Ami úgy véljük, csak egy felesleges közpénz szórás volt ebben a formájában.

Pár nap múlva kezdődik a tanév, a Zrinyi iskolánál pedig omlásveszélyre figyelmeztet a tábla. Gyerekek jönnek ide bő egy hét múlva. Úgy néz ki az épület, mintha most ért volna véget egy háború. Szerintünk sokkal jobban kellene oda az a pénz, amit a láthatatlan tűzijátékra költöttek.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

A húskirály fia Kecskeméten vásárol szántóföldeket

Marcello Pini, az olasz húsipari nagyvállalkozó Piero Pini fia szántókat vásárolt Kecskemét külterületén összesen 175 millió forintért. Édesapjához hasonlóan...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...